KAJAK: Srbiji dva zlata na Svetskom kupu

Izvor: Mondo, 11.Maj.2013, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAJAK: Srbiji dva zlata na Svetskom kupu

Muški četverac i Dalma Benedek Ružičić osvojili zlatne medalje za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu u Segedinu.

Kajakaška sezona na međunarodnoj sceni dobro je počela za reprezentaciju Srbije.

Zlatne medalje u olimpijskim disciplinama doneli su muški četverac u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić i pojačanje naše reprezentacije iz Mađarske, Dalma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Benedek Ružičić.

Četverac je sa vremenom 2:58,670 minuta bio najbrži u disciplini K-4 1000m, dok je Dalma u disciplini K-1 500m trku završila za 1:58,215.

Njoj je ovo bio debitantski nastup za reprezentaciju Srbije, a obeležila ga je zlatnom medaljom koju u toj disciplini nismo osvojili još od vremena kada je Nataša Janić veslala za Jugoslaviju.

Zlato koje je osvojila posada muškog četverca je prvo u istoriji srpskog kajaka za grupnu posadu na Svetskom Kupu u olimpijskoj disciplini.

Marko Tomićević u jednosedu na 1000m bio je četvrti, dok su šesta mesta osvojile posade u dvosedu: Dejan Pajić i Duško Stanojević u K-2 1000m, a sestre Nikolina i Olivera Moldovan u K-2 500m.

(MONDO, foto: Kajakaški savez Srbije)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva zlata za srpske kajakaše

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2013

Kajakaška reprezentacija Srbije osvojila je danas na Svetskom kupu u Segedinu dve zlatne medalje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kajakaši osvojili dva zlata u Mađarskoj

Izvor: Akter, 11.Maj.2013

Muški četverac i Dalma Benedek Ružičić osvojili zlatne medalje za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu u Segedinu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.