Kako se prave punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Jun.2024, 13:03

Kako se prave punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni

Danas pripremamo omiljeno jelo sa tikvicama koje ćemo spremati sve do jeseni, a to su punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni. Ono što je divno kod tikvica jeste to što se savršeno slažu sa svim namirnica. I pravili smo ih na milion načina (jednino nismo probali u kolače da ih stavimo). Ali punjene tikvice, zapečene u rerni zaista nemaju premca. Punjene tikvice sa mesom – jelo koje ne može da ne uspe Punjene tikvice možete praviti na bukvalno bezbroj načina. Nama se najviše dopadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << sa mlevenim svinjskim ili junećim mesom, ali su odlične i sa piletinom i ćuretinom. U smesu za filovanje možete dodavati začine i povrće po želji. Na internetu možete pronaći različite recepte sa pripremu punjenih tikvica, kao što je sledeći recept sa TikTok-a: @laurenschell2 Stuffed zucchini boats #zucchiniboats #stuffedzucchini #lowcarbrecipes #healthyrecipes #foodtiktok ♬ Sister Golden Hair – America Recept za punjene tikvice sa mesom Sastojci: 3 velike tikvice 1 kašika maslinovog ulja 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana 500 g mlevenog mesa (svinjskog, junećeg ili mešanog) 2 kašike paradajz paste 2 kašike seckanog svežeg bosiljka 1 kašičica suvog italijanskog začina ili sušenog origana ½ kašičice belog luka u prahu ili 2 čena belog luka, ispasirana ½ kašičice soli ili više po ukusu mleveni crni biber po ukusu 450 ml kuvanog paradajza 1,5 šolje narendanog sira po izboru Priprema: Pripremite tikvice: Tikvice dobro operite, a zatim ih prepolovite po dužini. Pažljivo izdubite tikvice kašičicom. Poređajte tikvice u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Pripremite meso: Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crnoi luk i pržite sve dok ne postane staklast. Zatim dodajte meso i dinstajte dok ne promeni boju. Umešajte 2 kašike paradajz paste, 2 kašike seckanog svežeg bosiljka, 1 kašičicu suvog italijanskog bilja, ½ kašičice belog luka u prahu, posolite i pobiberite. Završite fil: U meso sipajte sok od pardajza i izdubljene i iseckane sredine tikvica. Dinstajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta. Skinite poklopac, dobro promešajte i dinstajte još 5 minuta. Napunite i pecite: Zagrejte rernu na 180°C. Filujte tikvice, pospite ih sirom i pecite 25-30 minuta dok ne porumene. Prijatno! from my point of view/shutterstock.comThe post Kako se prave punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.