Junak Bajković sa dve odbrane zaustavio penal rulet na polje Zvezde protiv Omonije!

Izvor: Blic, 09.Avg.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junak Bajković sa dve odbrane zaustavio penal rulet na polje Zvezde protiv Omonije!

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da se plasiraju u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su posle boljeg izvođenja penala savladala Omoniju sa 6:5 u trećem kolu. Tokom 180 minuta igre i dva produžetka na Kipru golova nije bilo, pa se pristupilo penalima, u kojima je u junaka izrastao golman Bajković, koji je zaustavio dva udarca sa bele tačke.

Nisu su se povukli crveno-beli, već su na startu nametnuli svoj ritam, držali loptu u nogama i kontrolisali situaciju na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << GSP stadiona u Nikoziji. Istina, nisu imali ni ozbiljnu priliku iz koje bi mogli da ugroze gol Omonije, ali ni domaći nisu bili preterano aktivni u napadu.

Zvezda je najviše gradila akcije po levoj strani, na kojoj su delovali Lazović i Mladenović, Milunović je ostao na klupi, međutim, nije bilo previše posla za golmana Leonija.

Najopasniju priliku imali su domaći igrači u 33. minutu kada je posle slobodnog udarca sa leve strane Avram ostao sam "kao duh" na penalu, snažno šutirao i naterao Bajkovića da se istakne. Do odlaska na odmor nije bilo golova, a onda su crveno-beli krenuli furiozno u nastavku.

Mogao je Filip Kasalica u dva navrata da dovede Zvezdu u vođstvo - prvo je odlično pobegao čuvarima na dubinsku lopti i otišao malo previše u desno, pa je pogodio samo spoljni deo mreže na startu drugog poluvremena.

Četiri minuta kasnije ostao je gotovo sam na drugoj stativi posle kornera, ali je njegov udarac glavom završio pored same stative.

Na njegove dobre pokušaje nadovezao se i Lazović, pošto je stvorio sebi prostor iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru rivala i šutirao u suprotan ugao, ali je Leoni krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Nakon toga usledio je nešto mirniji period igre, fudbaleri Omonije kao da su jedva čekali kraj i produžetke, a planove je mogao da im pomrsi Kasalica u 76. minutu. Pobegao je opet brzonogi Užičanin čuvarima, sada na levoj strani, stuštio se ka golu i sa distance šutirao pored gola, propustivši tako najbolju šansu na meču.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa su usledili produžeci, pošto je posle 90 minuta na Kipru bilo 0:0, isto kao i na Marakni pre sedam dana.

Uskoro opširnije...

Omonija - Crvena zvezda 0:0 (penalima 5:6)

Stadion: GSP u Nikoziji. Gledalaca: 16.000. Sudija: Mihael Lerjus (Švedska).

Žuti kartoni: Skaramocino, Fredi - Jovanović, Milivojević, Mijailović, Mikić, Lazović, Kasalica.

Omonija: Leoni, Danielson, Pavićević, Karamocino, Špungin, Avram (od 83. Andre Alveš), Nuno Asis (od 73. Aguar), Leandro (od 95. Markaća), Marko, Fredi, Kristofi.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Dimitrijević, Evandro, Lazović (od 102. Milunović), Milivojević, Kasalica.

Povezane vesti: Iz minuta u minut: Omonija - Crvena zvezda 0:0 (5:6 penalima) Prosinečki: Odigrali smo baš dobru utakmicu Zvezda bez rešenja za bedem Omonije, mreže mirovale na Marakani! Milivojević: Bili smo besni na sebe, protiv Omonije novo Zvezdino lice Od ponedeljka u prodaji ulaznice za Zvezda - Omonija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE: Zvezda ide dalje!

Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Avg.2012

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, jer je u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope na Kipru savladala Omoniju poslije boljeg izvođenja penala. Golova nije bilo ni poslije produžetaka, a crveno-bijeli su prošli u narednu rundu rezultatom 6:5...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Ocene - Junak Bajko, Kasalica ''trenirao'' živce navijačima...

Izvor: Sportske.net, 09.Avg.2012

Iako nisu blistali večeras u Nikoziji, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da ostvare cilj i izbore plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Golman Boban Bajković tokom penal-serije izrastao u junaka meča.

Nastavak na Sportske.net...

Korak do Lige Evrope - Zvezdin junak Bajković!

Izvor: Večernje novosti, 09.Avg.2012

POSLE više od dva i po sata rovovske borbe i penal drame protiv Omonije u Nikoziji, Crvena zvezda se plasirala u plej-of za Ligu Evrope - 0:0, 6:5! Računajući i prvi meč u Beogradu, odigrano je 210 minuta tvrdog, taktički zahtevnog fudbala bez pogodaka, a onda je srpski predstavnik imao više prisebnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.