Junajted dočekuje Bajern, španski derbi na Nou Kampu

Izvor: Press, 31.Mar.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted dočekuje Bajern, španski derbi na Nou Kampu

Junajted neće imati nimalo lak posao protiv Bajerna, iako meč na Old Trafordu dočekuje u mnogo boljem raspoloženju nego prethodnih nedelja posle ubedljive pobede nad Aston Vilom (4:1).

Ekipa Dejvida Mojsa biće oslabljena neigranjem Robina van Persija, koji je u prethodnoj rundi takmičenja protiv Olimpijakosa postigao het-trik, ali je u finišu meča iznet sa terena zbog povrede kolena.

"Izvukli smo teškog protivnika i znamo šta nas očekuje. Pokušaćemo da iskoristimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << to malo slabosti koje Bajern ima. Gvardiola je pruzeo odličan tim i preneo im svoj stil igre. Prilično lako su osvojili Bundesligu i sada su pažnju usemerili na Ligu šampiona", rekao je Mojes za klupski sajt.

Bavarci su u subotu odigrali "samo" 3:3 protiv Hofenhajma. Uprkos tome ekipa sa Alijanc arene ove sezone deluju impresivno na terenu i glavni je kandidat za osvajanje LŠ.

"Moramo da gledamo u svoje dvorište. U ovakvim utakmicama prošlost se zaboravlja. Svi govore kako Junajted nije u dobroj formi ove godine i da smo sigurni učesnici polufinala. Uopšte ne mislim tako, biće ovo težak dvomeč i moraćemo da prikažemo vrhunski fudbal od početka do kraja", rekao je Arjen Roben.
Bajern i dalje pamti poraz u finalu LŠ 1999. godine i od tada se svakom prilikom "svete" crvenim đavolima za dva gola u finišu. Ove sezone Bavarci su već dva puta slavili u Engleskoj i to protiv Sitija i Arsenala.

Zanimljivo će biti u Barseloni, gde katalonski tim dočekuje lidera španske Primere Atletko Madrid.

Barselona i Atletiko ove sezone odigrali su tri utakmice i u nijednoj nije bilo pobednika.

Dvomeč u španskom Superkupu završen je 1:1 na Visente Kalderonu i 0:0 na Nou Kampu, dok je prvenstveni meč u Madridu prošao bez golova. Za Barsu neće braniti povređeni Valdes, njegovo mesto zauzeće iskusni Pinto, što može biti prednost za Atletiko.

"Protivnik nas dobro poznaje. Trener Dijego Simeone im je usadio pobednički mentalitet i očekujem težak meč. Barselona je zbog svoje bogate istorije možda u blagoj prednosti, ali ako pogledate kako oba tima igraju sada, videćete da smo na istom nivou", rekao je Ćavi.
Obe sutrašnje utakmice četvrtine finala Lige šampiona igraju se od 20.45.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudar svetova: Bajern je jak kao grom, može li i u Mančesteru da napravi lom?

Izvor: MozzartSport.com, 31.Mar.2014

  Prvi četvrtfinalni mečevi Lige šampiona igraju se sutra (20.45), minhenski Bajern gostuje Mančester junajtedu, dok u španskom derbiju Barselona dočekuje Atletiko Madrid. Crveni đavoli neće imati nimalo lak posao protiv branilaca titule, iako meč na Old Trafordu dočekuju u mnogo boljem raspoloženju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.