Junajted dočekuje Bajern, španski derbi na Nou Kampu

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Mar.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted dočekuje Bajern, španski derbi na Nou Kampu

Prvi četvrtfinalni mečevi Lige šampiona igraju se sutra, branilac titule minhenski Bajern gostuje Mančester Junajtedu, dok u španskom derbiju Barselona dočekuje Atletiko Madrid.
(FOTO: Bličreport)
Junajted neće imati nimalo lak posao protiv Bajerna, iako meč na Old Trafordu dočekuje u mnogo boljem raspoloženju nego protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i posle ubedljive pobede nad Aston Vilom (4:1).
Ekipa Dejvida Mojesa biće oslabljena neigranjem napadača Robina van Persija, koji je u prethodnoj rundi takmičenja protiv Olimpijakosa postigao het-trik, ali je u finišu meča iznet sa terena zbog povrede kolena.
Izvukli smo teškog protivnika i znamo šta nas očekuje. Pokušaćemo da iskoristimo to malo slabosti koje Bajern ima. Gvardiola je preuzeo odličan tim i preneo im svoj stil igre. Prilično lako su osvojili Bundesligu i sada su pažnju usmerili na Ligu šampiona – rekao je Mojes za klupski sajt.
Bavarci su u subotu odigrali „samo” 3:3 protiv Hofenhajma. Uprkos tome ekipa sa Alijanc arene ove sezone deluju impresivno na terenu i glavni je kandidat za osvajanje LŠ.
Moramo da gledamo u svoje dvorište. U ovakvim utakmicama prošlost se zaboravlja. Svi govore kako Junajted nije u dobroj formi ove godine i da smo sigurni učesnici polufinala. Uopšte ne mislim tako, biće ovo težak dvomeč i moraćemo da prikažemo vrhunski fudbal od početka do kraja – rekao je Arjen Roben.
Zanimljivo će biti u Barseloni, gde katalonski tim dočekuje lidera španske Primere Atletko Madrid.
Barselona i Atletiko ove sezone odigrali su tri utakmice i u nijednoj nije bilo pobednika.
Dvomeč u španskom Superkupu završen je 1:1 na Visente Kalderonu i 0:0 na Nou Kampu, dok je prvenstveni meč u Madridu prošao bez golova.
Protivnik nas dobro poznaje. Trener Dijego Simeone im je usadio pobednički mentalitet i očekujem težak meč. Barselona je zbog svoje bogate istorije možda u blagoj prednosti, ali ako pogledate kako oba tima igraju sada, videćete da smo na istom nivou – rekao je Ćavi Ernandez.
Obe sutrašnje utakmice četvrtine finala Lige šampiona igraju se od 20.45.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski derbi i trenutak istine za Junajted

Izvor: Mondo, 31.Mar.2014

U utorak se igraju prvi četvrtfinalni mečevi Lige šampiona: Barselona - Atletiko Madrid i Mančester junajted -..

Nastavak na Mondo...

FOTO: Pakao čeka Bajern u đavoljem gnezdu!

Izvor: MozzartSport.com, 31.Mar.2014

U utorak od 20.45 na Teatru snova prvi meč četvrtfinala Lige šampiona odigraće Mančester junajted i Bajern iz Minhena. Iako je bavarski gigant i vladajući šampion Evrope u ovom trenutku apsolutni favorit, četi Pepa Gvardiole definitivno neće biti lako da dođu do pozitivnog rezultata. Jer, osim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Španski klasik na evropski način

Izvor: Danas, 31.Mar.2014

Barselona i Atletiko Madrid vode veliku bitku, zajedno sa Realom, za titulu u Primeri ali će to večeras morati da ostave iza sebe i odmere snage u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Biće to sudar iskusne evropske ekipe koja želi u šesto uzastopno polufinale elitnog takmičenja i sastava u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.