Joksimović: Očekujem dobar i generalno pozitivan izveštaj EK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Očekujem dobar i generalno pozitivan izveštaj EK

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović poručila je da očekuje "dobar i generalno pozitivan" godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pregovora.

"Očekujem dobar i generalno pozitivan godišnji izveštaj o napretku, posebno imajući u vidu da smo od prošlogodišnjeg izveštaja otvorili čak četiri poglavlja, od kojih su tri najvažnija politička", rekla je Joksimović nakon što je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Devenport najavio da se izveštaj očekuje krajem oktobra.

Pomenuti dokument, kako je objasnila za "Blic", predstavlja redovan, uobičajen godišnji izveštaj o napretku za zemlje kandidate i one koji su u nekoj fazi pregovora sa EU, a koji se uglavnom objavljuje početkom ili krajem oktobra.

"Pre toga, sredinom septembra, imaćemo redovan sastanak o sprovođenju SSP-a sa predstavnicima Evropske komisije, kada ćemo analizirati neke od tema, koje će verovatno biti deo izveštaja", naglasila je Joksimović.

Majkl Devenport prethodno je danas najavio da se krajem oktobra očekuje godišnji Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pregovora i da će izveštaj biti konkretan, pozitivnog tona, ali sa konstruktivnom kritikom na mestima na kojim ima prostora za napredovanje.

Devenport je, u razgovoru sa predsednicom skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinikom Tepić, naveo da očekuje veći broj konkretnih preporuka u Izveštaju koji se tiču političkih pitanja i pravaca u kojem treba da se kreću određene politike Srbije u procesu evrointegracija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Očekujem pozitivan izveštaj EK

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2016

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegraciju Srbije, Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje dobar i generalno pozitivan godišnji izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Srbije, naročito nakon otvaranja četiri poglavlja...Ona je za današnji Blic kazala da je taj dokument redoan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.