Jokan - Kao da sutra ne postoji

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokan - Kao da sutra ne postoji

Svojim stavom i pristupom poslovnim obavezama Slaviša Jokanović zaista impresionira.

Izborio je srpski stručnjak plasman u Premijer Ligu, engleskom Votfordu doneo slavu ove sezone, navijačima razlog za ogromno slavlje.

Jedina stvar koju nije uspeo da uradi jeste da se postane prvak Čempionšipa, na čemu mu niko neće zameriti, osim njega samog.

Perfekcionista u svom poslu, Jokanović je metodičkim pristupom obavezama i radu na klupi Votforda pobrao simpatije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << javnosti, stekao naklonost klubova iz Premijer Lige, koji su već pokazali određeno interesovanje.

Čovek bi pomislio da će Votford na prvu loptu srpskom stručnjaku ponuditi dugotrajni ugovor, kao nagradu za obavljen posao i za uspešnu promociju u viši rang takmičenja.

Naivan čovek, da se ogradimo.

Već sam pisao OVDE, uz podsećanje da je Jokanović došao ka četvrti trener u tri meseca i da ga emocija neće spasti i sačuvati na poslu. Pragmatičnost italijanskih gazdi engleskog kluba je relativna kategorija, naročito kada postoji mogućnost da se sportski uspeh preinači u poslovni.

Na kraju dana, prihod će biti jedini validan argument. Votford će ostvariti značajan za plasman u Premijer Ligu, ukoliko uspe da se sačuva u toj najtežoj prvoj sezoni, samo će duplirati zaradu.

Sa jasnim poslovnim planovima, neiskustvo Slaviše Jokanovića, nedostatak 'zvučnosti' u njegovom imenu kao dodatni argument, mogli bi da presude.

Neće za njega biti zime, traži ga Sanderlend. No, i to je priča za sebe.

U svakom slučaju, smiren i fokusiran, Jokanović se ponaša kao da sutra ne postoji.

Proslavio je uspeh, zasluženo, nagovestio da će u narednim danima sesti za pregovarački sto sa gazdama kluba. Uostalom, njegov ugovor ističe u narednih sedam dana.



"Danas je dan za slavlje."

"Danas treba da budemo srećni i nasmejani. ovo je prelep dan za navijače i za klub. U narednim danima ćemo početi da razmišljamo o budućnosti kluba. Moja obaveza je da budem spreman za Premijer Ligu, da budem takmičarski nastrojen i učinim sve da stvorim tim koji će se boriti sa rivalima i pobeđivati."
, rekao je srpski stručnjak na proslavi koja se desila juče u Votfordu.

Nagoveštaji u engleskim medijima postoje, Jokanović bi trebalo da dobije ponudu od Votforda.

Da se opet ne zavaramo, neće to imati veze sa pukom zahvalnošću. Jokanović je jasno demonstrirao znanje. Iskustvo se, logično je to, stiče.

Navodno će dobiti jednogodišnji ugovor vredan milion funti, pojačan bonusima ukoliko uspe da sačuva Votford u elitnom rangu takmičenja.

Ako ga i ne dobije, za njega nema zime. Kartu za uspeh je već kupio.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.