Jelena Janković pobedila Viktoriju Azarenko

Izvor: RTS, 14.Avg.2009, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković pobedila Viktoriju Azarenko

Srpska teniserka Jelena Janković u osmini finala turnira u Sinsinatiju pobedila je Viktoriju Azarenko iz Belorusije sa 2:0 u setovima (7:5, 7:6) i plasirala se u četvrtfinale.

Jankovićeva je ekspresno povela sa 4:0 u gemovima, ali je uporna Beloruskinja uspela da izjednači na 5:5. Jelena je nakon toga bila sigurna na svoj servis i bolje je odigrala završnicu prvog seta. Načinila je brejk u sledećem gemu i slavila sa 7:5.

Viktorija Azarenko je na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugog perioda "oduzela" servis srpskoj teniserki, koja je uzvratila "ribrejkom". Jelena je vodila sa 3:1, pa je njena rivalka preokrenula na 5:3. Ipak, Jankovićeva je za redom osvojila tri gema i stekla je prednost od 6:5.

Posle toliko uzbuđenja, bilo je logično da će uslediti taj brejk za koji se izborila Beloruskinja. Naša teniserka bila je smirena i sigurna kad je trebalo. Dobila je taj brejk sa 7:4 i osvojila drugi set sa 7:6

Naredna protivnica Jeleni Janković biće Sibil Bamer. Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

Ostali rezultati:

Peneta-V. Vilijams 7:6, 6:4

Bamer-S. Vilijams 7:5, 6:4 

Hantuhova-Zvonarjeva 7:6, 0:6, 7:6

Klajsters-Kuznjecova 6:4, 4:6, 6:2

Dementijave-Kirstea 6:4, 6:4

Voznjacki-Cink 3:0 (Cink predala meč)

Dementijeva-Peng 6:3, 6:4

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena prošla, Ana ispala

Izvor: NC magazin, 13.Avg.2009, 15:10

Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Cincinnati-ju, pobedivši Mariju Kirilenko sa 2:0 (7:5, 6:3).U prvom setu Jelena je imala dosta problema, sa četiri brejka u desetom gemu imala je priliku da servira za set, ali je dozvolila protivnici da povede sa 6:5. Potom je JJ uspela da izjednači...

Nastavak na NC magazin...

Jelena u četvrtfinalu Sinsinatija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2009

SINSINATI - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedila Viktoriju Azarenku iz Belorusije sa 2:0 (7-5, 7-6)...Jankovićeva je postavljena za petog nosioca, a Azarenka je bila deveti nosilac na turniru...Jankovićeva je ranije odigrala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.