Jelena Dokić ispala u prvom kolu turnira u Brizbejnu

Izvor: RTS, 05.Jan.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Dokić ispala u prvom kolu turnira u Brizbejnu

Australijska teniserka srpskog porekla Jelena Dokić rekla je da je razočarana, ali i ponosna zbog načina na koji je izgubila od Francuskinje Ameli Morezmo u prvom kolu turnira u Brizbejnu.

Dokićeva je u prvom kolu,posle velike borbe, izgubila od petog nosioca, Francuskinje Ameli Morezmo sa 2:0, po setovima 7:6 (9), 7:6 (5).

"Razočarana sam, jer sam imala šanse... Ipak, istovremeno sam i ponosona. Odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam dva 'tesna' seta sa teniserkom koja je među 20 najboljih na svetu. Da mi je pre šest meseci neko rekao da ću biti ovako blizu pobede, rekla bih mu da je lud", izjavila je Dokićeva.

Ona već nekoliko godina pokušava da se vrati u formu u kojoj je bila 2002, kada je zauzimala četvrto mesto na WTA listi.  Francuskinja Morezmova posle meča je priznala da joj je Dokićeva zadala mnogo problema.

"Bio je to težak meč, ona je igrala veoma dobro i zadala mi puno problema. Međutim, bilo je i dobrih stvari u mojoj igri. Fizički sam se osećala veoma dobro na terenu, što mi je najvažnije", rekla je ona.

Morezmova je dodala da se sada oseća bolje nego prošle godine u ovo vreme, ali da još nije u vrhunskoj formi.

"Nisam još u najboljoj formi, ali sam mnogo spremnija nego prošle sezone u ovo doba. Potrebno je da sada zabeležim nekoliko pobeda kako bi mi poraslo samopouzdanje", zaključila je Francuskinja.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara, a postignuti su ovi rezultati:

Lusi Safarova (Češka) - Izabela Holand (Australija) 6-4, 6-3

Melinda Cink (Mađarska) - Aljona Bondarenko (Ukrajina) 7-6 (7-3), 6-1

Sara Erani (Italija) - (4) Danijela Hantuhova (Slovačka) 6-7(1-7), 6-4, 6-0

Tatjana Garbin (Italija) - Sofi Arvidson (Švedska) 6-2, 6-3

Olga Govortsova (Belorusija) - (8) Frančeska Skjavone (Italija) 7-5, 6-2

Roberta Vinči (Italija) - Ana-Lena Grenefeld (Nemačka) 0-6, 6-3, 6-1

Sesil Karatančeva (Bugarska) - Iveta Benešova (Češka) 1-6, 6-4, 6-2

Žili Koin (Francuska) - Žanina Vikmajer (Belgija) 7-5, 6-7 (5-7), 7-6 (7-3)

Samanta Stosur (Australija) - (9) Ai Sugijama (Japan) 6-2, 6-3

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanovićeva danas počinje novu sezonu

Izvor: Kurir, 05.Jan.2009

BEOGRAD, 5. decembra 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović danas će početi novu sezonu duelom sa Čehinjom Petrom Kvitovom u prvom kolu turnira u Brizbejnu na kome je postavljena za prvog nosioca. Meč neće početi pre 19 sati po lokalnom, odnosno 10 sati po srednje-evropskom vremenu. Peta...

Nastavak na Kurir...

Ana sigurna protiv Kvitove

Izvor: B92, 05.Jan.2009

Srpkinja Ana Ivanović pobedom je započela 2009. Ona je u prvoj rundi turnira u Brizbejnu bila bolja od Čehinje Petre Kvitove 6:4 6:2...U meču koji je trajao sat i 45 minuta, peta teniserka sveta nadigrala je protivnicu koja je mnogo grešila, i imala veoma slab procenat ubačenog prvog servisa, svega...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.