Janis srušio LeBrona i šampione, Netsi slave produžetke

Izvor: N1 televizija, 30.Nov.2016, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janis srušio LeBrona i šampione, Netsi slave produžetke

Milvoki Baksi su pobedili aktuelne NBA šampione Klivlend Kavalirse rezultatom 118:101, uz sjajnu partiju grčkog košarkaša Janisa Andetokumba.

Krilo Milvokija je odigrao fenomenalnu partiju protiv LeBrona Džejmsa i drugova, a meč je završio sa 34 poena, 12 skokova, pet asistencija, pet ukradenih lopti i dve blokade. Andetokumba su pratili Džabari Parker sa 18 poena, Majkl Bizli, koji je ubacio 17, Greg Monro sa 14 poena i Malkolm Brogdon sa 10 poena.

LeBron >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Džejms je bio najefikasniji u ekipi Klivlenda sa 22 poena, ali su Kavalirsi ipak zabeležili treći poraz u sezoni. Osim "Kralja" raspoložen za igru je bio još Kajri Irving sa 20 poena, kao i Kevin Lav, koji je ostvario dabl-dabl od 13 poena i skokova.

Los Anđeles Klipersi i Bruklin Netsi su odigrali triler-meč, koji je završen posle dva produžetka pobedom ekipe sa "istočne obale" rezultatom 127:122.

Iako su Klipersi vodili i sa 18 razlike u jednom momentu, nisu izbegli treći uzastopni poraz, za koji mogu da zahvale najviše razigranom Šonu Kilpatriku iz Bruklina, koji je sa 38 poena ostvario rekord karijere. Netsi su, takođe, prekinuli "crnu seriju" od sedam uzastopnih poraza, a Kilpatrik je uz odličan učinak u šutu uhvatio i 14 lopti.

Sjajan je bio i Bruk Lopez sa 27 poena, kao i Trevor Buker i Džo Haris, koji su postigli po 15 poena, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio odličnih 14 poena.

Kris Pol je ostvario tripl-dabl u redovima Klipersa (26p, 10s, 13a), Deandre Džordan je imao čak 23 skoka uz 21 poen, dok je Redik ubacio 18 poena.

U prvom meču večeri Detroit Pistonsi su stigli do lake pobede protiv Šarlot Hornetsa, uz samo dva minuta na terenu Bobana Marjanovića.

Nju Orleans Pelikansi su posle dva poraza u ligi došli do trijumfa protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 105:88. Entoni Dejvis je bio maestralan za Pelikanse pošto je sa 41 poenom bio najefikasniji, a pritom je zabeležio i 16 skokova. Daleko iza "Obrve" je ostao Džru Holidej sa 22 poena, kao i Omer Ašik sa 10 poena i 11 skokova.

Kod Lejkersa se izdvojio Luis Vilijams sa 16 poena, Džulijus Rendl je postigao 12 poena i uhvatio 10 lopti, dok je Timofej Mozgov bio još jedini sa dvocifrenim brojem poena, deset.

San Antonio Sparsi su kao domaćini poraženi od Orlando Medžika rezultatom 95:83, što je ekipi Grega Popoviča četvrti poraz u sezoni.

Serž Ibaka je sa 18 poena "nosio" Medžik, Evan Furnije je dodao 13, Nikola Vučević je meč završio sa dabl-dablom od 12 poena i 10 skokova. Kavaji Lenard je upisao 21 poen za Sparse, Lamarkus Oldridž je postigao 16, Manu Đinobili 13, Pau Gasol 6, dok je Toni Parker odigrao očajnu partiju za 29 minuta, u kojima je postigao dva poena.

U poslednjem meču večeri košarkaši Juta Džeza su bili bolji od Hjuston Rokitsa sa 120:101. Gordon Hejvord je sa 31 poenom predvodio Jutu, Rodni Hud je dodao 19, Rudi Gober je bio sjajan sa 16 poena i 14 skokova, dok je Trej Lajls postigao 13 poena.

Džejms Harden je po običaju komandovao igrom Hjustona sa 26 poena i sedam asistencija, pridružio mu se Erik Gordon sa 24 poena, a vredan pomena je bio još samo Rajan Anderson sa 11 poena.

Rezultati:

Šarlot Hornets - Detroit Pistons 89:112

Bruklin Nets - Los Andeles Klipers 127:122

Milvoki Baks - Klivlend Kavalirs 118:101

Nju Orleans Pelikans - Los Andeles Lejkers 105:88

San Antonio Spars - Orlando Medžik 83:95

Juta Džez - Hjuston Rokits 120:101
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kada će Bobi da igra, ako u ovakvoj situaciji nije dobio priliku? Neverovatni porazi favorita obeležili NBA noć! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Nov.2016

Neverovatno veče viđeno je u NBA ligi, gde su se dogodila velika iznenađenja i porazi favorita. Najveće je svakako poraz aktuelnih šampiona, Klivlend Kavalirsa, koji su poraženi od Milvokija sa 118:101, ali tu su takođe i porazi San Antonija od Orlanda, kao i Los Anđeles Klipersa od Bruklin Netsa...Tako...

Nastavak na Telegraf.rs...

Skromni Bobi, zver Adetokunbo uništila šampione, Vučević prekinuo seriju Sparsa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2016

Grčki košarkaš ima novi sopstveni rekord po broju postignutih poena u NBA ligi..Noć iznenađenja u NBA ligi! A najveće je napravila ekipa Milvoki Baksa koja je kao domaćin pobedila aktuelnog šampiona, Klivlend Kavalirse sa 118:101. Junak večeri bio je fenomenani grčki košarkaš Janis Adetokunbo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.