Iz minuta u minut: Abidal potvrdio Barsinu dominaciju nad Realom!

Izvor: Blic, 19.Jan.2012, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz minuta u minut: Abidal potvrdio Barsinu dominaciju nad Realom!

Fudbaleri Barselone savladali su na gostovanju Real Madrid u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja sa 2:1 i tako stekli gol prednosti pred revanš na "Kamp Nou" za nedelju dana. Kristijano Ronaldo je doveo svoj tim u vođstvo, a za preokret su se pobrinuli defanzivci Katalonaca Karlos Pujol i Erik Abidal.

Kraj - Barsa potvrdila dominaciju!

Iako su gubili sa 1:0 na poluvremenu, Barsa je preko Pujola i Abidala uspela da preokrene rezultat i pobedom od 2:1 na najlepši način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čestita svom treneru Gvardioli 41. rođendan.

Trener Katalonaca je tako i u sedmom gostovanju na "Santjago Bernabeu" ostao neporažen i njegov tim ima lepu prednost pred revanš koji je na programu za nedelju dana.

86' - Navijači Reala napuštaju stadion!

Razočarani navijači Reala nemaju snage da gledaju do kraja još jednu ranu koju su njihovim miljenicima naneli fudbaleri Barse, pa polako napuštaju poprište borbe.

Za to vreme, Ćavi je napustio igru, a njegovo mesto je zauzeo Tijago Alkantara.

82' - Adrijano menja Sančeza

Posegao je i Gvardiola za prvom izmenom, pa je na teren poslao Adrijana umesto Aleksisa Sančeza.

77' - GOOOOOOOOL! Abidal za preokret u Madridu!

Magija Mesija i dodavanje sa 25 metara kojim je izbacio Abidala po levoj strani, a Francuz je izbio sam ispred Kasiljasa i kao da je napadač a ne defanzivac, spoljnom delom leve noge zatresao mrežu za 2:1.

Kakav preokret! Dosta liči na onaj iz Primere kada je Barsa slavila sa 3:1.

68' - Nova glupost Pepea prolazi nekažnjeno!

Još jednom je svoju prljavu stranu pokazao Pepe, pošto je namerno nagazio Mesija po ruci dok je ležao na zemlji.

Pre četiri minuta se folirao da je udaren, a nedugo zatim je pokazao svoju pravu stranu.

66' - Murinjo pravi dvostruku izmenu

Svežu krv je ubacio Žoze Murinjo. Las Dijara je svoje mesto na terenu ustupio ofanzivnije vezisti Mesutu Ozilu, dok je, na meču nevidljivog Iguaina, zamenio Hoze Kaljehon.

Gvardiola nije još izvršio nijednu izmenu.

64' - Pepeu Oskar za glumu

Nakon jednog duela Fabregasa i Pepea pao je Portugalac kao pokošen i uhvatio se za lice, iako ga je Sesk uhvatio za rame.

Sjajna gluma Pepea nije urodila plodom iz prve, ali je Inijesta ipak izbacio loptu u aut.

58' - Benzema glavom pogađa stativu!

Rasplamsala se igra - Altintop je izbacio Abidala po desnoj strani, uputio centaršut na drugu stativu gde je bio Benzema, ali je glavom pogodio desnu stativu Pintovog gola.

55' - Prečka sprečava Inijestu da preokrene rezultat

Novu majsoriju Fabregasa i sjajan pas kada je prebacio celu odbranu Reala, umalo je krunisao Inijesta, ali je njegov udarac levom iz prve zaustavila prečka.

Kasiljas je samo pogledom ispratio kako lopta pogađa sam rogalj njegovog gola.

47' - GOOOOOOL! 1:1

Kakav početak drugog poluvremena. Krenula je Barsa žestoko na startu nastavka i posle sedmog kornera dolazi do željenog izjednačenja.

Fabregas je izveo korner sa leve strane, Pepe je kasnio, a kapiten Karlos Pujol je sa peterca zakucao loptu glavom iza leđa Kasiljasa za 1:1.

Sve je ponovo otvoreno.

Tony Sreda, 18. 01. 2012. 22:39

Neregistrovan Korisnik

Zao mi je ovih redara sto moraju da gledaju u publiku,a ne u teren.Ja ne bih izdrzao...

Poluvreme - Real pogodio, Barsa promašivala

Jedna prava prilika bila je dovoljna Kristijanu Ronaldu da svoj timu donese minimalnu prednost, koju će u nastavku gledati da sačuvaju i da iz kontre eventualno postignu još neki pogodak.

Sa druge strane, Aleksisa Sančeža sprečila je stativa da izjednači rezultat, a šanse su propustili i Mesi i Inijesta.

39' - Samo osam prekršaja pred kraj poluvremena

Do kraja prvog dela igre ostalo je nešto više od pet minuta, a dosuđeno je samo osam faulova, uz tri žuta kartona, a zanimljivo da su fudbaleri Barse oba dobili nakon faulova nad Pepeom.

32' - Sjajnih pola sata igre u 216. El klasiku

30' - Ni Inijesta nije uspeo da poravna rezultat!

Sjajan, prepoznatljiv vez odigrali su Katalonci, poslao je Mesi loptu ka Inijesti, ona mu je bežala taman toliko da je vezista pošalje pored gola Kasiljasa.

Povezane vesti: Abidal kreirao preokret Gvardioli za rođendan, Real opet nemoćan! Real na Malagu, Barsa protiv Osasune u osmini finala Kupa kralja Murinjo pružio ruku pomirenja Viljanovi Predsednik Barse: Real je favorit! Krojf: El Klasiko neće odlučiti prvaka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Španiji ništa novo, Barsa bolja

Izvor: RTS, 19.Jan.2012

Vatromet fudbala na Santjago Bernabeu. U sudaru dve najbolje ekipe na svetu, Real u 11. minutu poveo golom Kristijana Ronalda. Barsa imala mnoštvo šansi. Iker Kasiljas sjajan. Odmah posle odmora kapiten Barse, Karles Pujol donosi izjednačenje. Abidal smirio Bernabeu. ..Žoze Murinjo je uspeo da zauzda...

Nastavak na RTS...

Barsa ponovo preokrenula "El Klasiko"

Izvor: TvojPortal.com, 19.Jan.2012

Izvor: vesti online. Veliki derbi španskog fudbala u četvrtini finala Kupa Kralja pripao je Barseloni koja je uspela da potpuno preokrene rezultat i pobedi Real u Madridu sa 2:1... . . Domaći su na "Santjago Bernabeu" došli u vođstvo golom Kristijanom Ronalda u 11. minutu. Portugalac je utrčao...

Nastavak na TvojPortal.com...

Ćavi: Šta god Real učini, mi ćemo pronaći put do pobede

Izvor: Blic, 19.Jan.2012

Vezista Barselone Ćavi Ernandez istakao je da je izjednačujući gol Karlesa Pujola bio presudan u pobedi katalonskog kluba nad Realom u prvom četvrtfinalnom meču španskog Kupa..."Kraljevski" klub je poveo posle 11 minuta golom Kristijana Ronalda, ali kao i u Primeri pre mesec dana, Barselona je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.