Ibra može da ide, PSŽ ne mora da brine! Crna mamba Eduar het-trikom uništio Nemce, Francuzi su prvaci Evrope! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibra može da ide, PSŽ ne mora da brine! Crna mamba Eduar het-trikom uništio Nemce, Francuzi su prvaci Evrope! (VIDEO)

Sjajani napadač odigrao je fantastičan turnir i sa osam golova predvodio Francusku do zlata

Francuska je prvak Evrope za uzrast do 17 godina! Na turniru koji se održao u Bugarskoj, Trikolori su u finalu savladali Nemačku sa 4:1.

Prvo poluvreme obilovalo je dobrim prilikama za obe ekipe, ali su se ipak Francuzi bolje snašli. Nanitamo Ikone pravio je dar-mar po desnoj strani napada, nekoliko puta upošljavao svoje navalne igrače, ali oni nisu koristili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prilike. Nemci su najviše pretili udarcem sa poludistance, a Skiper Paslak bio je najkonkretniji.

Međutim, jedan od odlučujućih momenata utakmice zbio se u 40. minutu kada je Odson Eduar iskoristio pas po zemlji koji je došao  sa desne strane i svojim šestim golom na turniru obezbedio prednost za svoju reprezentaciju.

Taj gol na kraju poluvremena potpuno je presekao Nemce, a na kraju drugog poluvremena Eduar je postigao i drugi gol i tako zapečatio sudbinu Nemaca. Takođe, na ovaj način napadač PSŽ-a je osigurao prvo mesto na listi najboljih strelaca turnira sa osam postignutih pogodaka.

Nemci su do kraja meča uspeli da postignu gol, ali im to nije pomoglo. Jedna od najvećih zvezda ovog turnira Luka Zidan, sin Zinedina Zidana, branio je odlično, a kod primljenog gola bio je veoma blizu da zaustavi udarac Johanesa Egeštajna.

Kone je imao tri kolosalne prilike da dodatno osigura pobedu Trikolora, ali nije bio siguran poput Eduara, koji je u 70. minutu postigao het-trik. Kada je Eduar napustio igru Nemci su uspeli sami sebi da postignu gol, a strelac je bio Gohan Gil.

Ovo je prva titula za Francusku u ovom uzrastu posle 11 godina. Tada je Francuska savladala Španiju sa 2:1.

Evropsko prvenstvo U17 - finale:

Francuska - Nemačka 4:1 (1:0)

/Eduard 40, 47, 70, Gil 80 ag- Egeštajn 50/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eduar razbio "Pancere" - Francuska šampion Evrope! (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2015

Kadetska reprezentacija Francuske okitila se titulom prvaka Evrope na stadionu "Lazur" u Bugarskoj pošto je u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina savladala Nemačku ubedljivim rezultatom uz het-trik sjajnog Odsona Eduara...Reprezentacija Francuske uzrasta do 17 godina osvojila je u petak...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.