Hrvatska ima novog Kukoča! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska ima novog Kukoča! (video)

Generalni menadžer Finiks Sansa pojasnio zbog čega je franšiza iz Arizone pokupila talentovanog hrvatskog košarkaša na ovogodišnjem draftu.

Sansi imaju velika očekivanja u budućnosti od Dragana Bendera.

Ovaj 18-godišnjak rodom iz Čapljine se razvijao u Splitu, pa su poređenja sa legendrnim Tonijem Kukočem neizostavna.

"Pratim Bendera već par godina, mislim da je imao 16 kada sam ga prvi put gledao i svaki put me je podsećao na Kukoča. On ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << magiju kada dodirne loptu. Neverovatan je." rekao je Rajan MekDonah, generalni menadžer Finiks Sansa.

Dragan Bender je pre nekoliko dana izabran upravo od stane Sansa na draftu kao četvrti pik. Zbog konstitucije i stila igre ga porede sa Dirkom Novickim i Kristapsom Porzingisom, ali on i sam priznaje da mu je Kukoč idol.



Zanimljivost vezana za njega je što prošlog leta nije nastupio za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na Mundobasketu održanom na Kritu, gde su se njegovi vršnjaci okitili srebrnom medaljom pošto su u finalu izgubili od SAD na 'jednu loptu'. Bender je izostao jer mu je po slovu ugovora sa 'Adidasom' bilo zabranjeno da nosi opremu drugih proizvođača sportske opreme, a reprezentativce Hrvatske oblači Najkijev ogranak 'Jordan'.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.