Hingis i Novotna igraju u Liverpulu

Izvor: B92, 12.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hingis i Novotna igraju u Liverpulu



Suspendovana teniserka Martina Hingis odigraće egzibicioni meč protiv Jane Novotne tokom turnira u Liverpulu, što će biti ponovljen susret iz finala Vimbldona 1997. godine, saopštili su u četvrtak organizatori. Švajcarkinja je prošle godine suspendovana na dve godine zato što je bila pozitivna na testu za kokain, koji je urađen pošto je eliminisana u trećem kolu Vimbldona.

Hingisova je na prvom mestu svetske rang liste Udruženja teniserki (WTA) provela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 209 nedelja, a u karijeri je osvojila pet grend slem titula. Ona je prošlog novembra objavila da se povlači, drugi put u karijeri, dan pošto je objavljeno da je napravila doping prekršaj.

Međunarodna teniska federacija (ITF) diskvalifikovala je rezultate Hingisove sa Vimbldona i svih potonjih turnira na kojima je igrala. Oduzeti su joj i bodovi za WTA listu i 129.481 dolar od nagrada. Zabranjeno joj je da se bavi takmičarskim tenisom do oktobra 2009.

Hingisova se vratila tenisu 2005, posle četiri godine pauze zbog povreda. Ona je na konferenciji za novinare u Cirihu, prilikom objavljivanja da se povlači, negirala da je bilo kada koristila kokain.

U finalu te 1997. godine, pobedila je Novotnu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:3). Iste sezone osvojila je još dva grend slem turnira, a samo je poraz u finalu Rolan Garosa sprečio da zabeleži grend slem sezonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hingis i Novotna igraju meč na turniru u Liverpulu

Izvor: Kurir, 12.Jun.2008

LIVERPUL, 12. juna 2008. (Beta-AP) - Suspendovana teniserka Martina Hingis odigraće egzibicioni meč protiv Jane Novotne tokom turnira u Liverpulu, što će biti ponovljen susret iz finala Vimbldona 1997. godine, saopštili su danas organizatori. Švajcarkinja je prošle godine suspendovana na dve godine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.