Gulit stao u odbranu Fergusona

Izvor: B92, 10.Mar.2013, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gulit stao u odbranu Fergusona

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit kritikovao je UEFA zbog pokretanja disciplinskog postupka protiv menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona.

Ferguson se našao na udaru pošto se posle poraza od Reala sa 3:1 u revanšu Lige šampiona nije obratio medijima.

Revoltiran odlukom sudije da isključi Nanija, Škot je odbio da se pojavi na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoćnik Majk Filan.

Postupak protiv Fergusona je tipičan primer korišćenja položaja i želje da se poštuju pravila po svaku cenu. Naravno da su menadžeri dužni da se pojave posle meča, ali Ferguson je to odbio jer je bio previše emotivan da bi dao adekvatnu analizu. Ako neko sa iskustvom i godinama Ser Aleksa odluči da je bolje da ne govori, onda to mora da se poštuje“, rekao je Gulit.

Pravila Lige šampiona nalažu da su treneri dužni da budu na raspolaganju medijima 20 minuta posle utakmice.

Disciplinska komisija UEFA će povodom tog slučaja zasedati 21. marta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gulit uz Fergusona

Izvor: RTS, 10.Mar.2013

Rud Gulit stao je u odbranu Aleksa Fergusona koji se posle meča Lige šampiona, besan zbog suđenja, nije obratio u medijima. "Naravno da su menadžeri dužni da se pojave posle meča, ali Ferguson je to odbio jer je bio previše emotivan da bi dao adekvatnu analizu. Ako neko sa iskustvom i godinama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.