Grupa G - Čelsi ubedljiv sa igračem više, Porto šokirao navijače! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa G - Čelsi ubedljiv sa igračem više, Porto šokirao navijače! (video)

Poslednje kolo doneće rasplet u Grupi G. U igri su i dalje i Čelsi i Porto i Dinamo iz Kijeva.

Grupa G

Makabi Tel Aviv - Čelsi 0:4

Posle samo dva minuta igre, Makabi je mogao do vođstva, posle centaršuta sa desne strane, usledio je pokušaj glavom sa nekih sedam metara, ali lopta odlazi iznad prečke.

Međutim, ostatak meča protekao je u znaku ekipe Žozea Murinja, koja je posle kornera uspela da povede pogotkom Kejhila u 20. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minutu. Defanzivac ''Plavaca'' je šutirao glavom, Rajković je odbio tu loptu, ali ona ponovo odlazi do Kejhila, koji iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu - 0:1.

U finišu prvog poluvremena se činilo da Jokanovićev tim neće imati nikakve šanse da ozbiljnije pripreti gostima, pošto je Tal Ben Haim udario bez lopte Dijega Koštu i arbitar mu je pokazao direktan crveni karton.

Ali, početkom drugog poluvremena, domaći su imali veliku priliku za izjednačenje, kada je desni bek Makabija Dasa umakao pažnji odbrane Čelsija, izbio sam ispred Begovića, ali je golman Čelsija uspeo da odbrani taj udarac i spreči izjednačenje u Haifi.

A onda, u periodu od 61. do 63. minuta dve velike prilike za Čelsi i jedna za Makabi preko Zahavija, ali su sjajno intervenisali naš Predrag Rajković dva puta, a onda i Asmir Begović na drugoj strani!

Ipak, sve dileme oko pobednika rešene su u 74. minutu, kada su gosti iznudili slobodan udarac, a Vilijan ga je odlično izveo i loptu poslao u donji desni ugao Rajkovićevog gola - 0:2.

Ekipa Makabija nije više mogla da pruži ozbiljniji otpor i već u 77. minutu na centaršut Babe Rahmana sa leve strane, Oskar postiže i treći gol za ''Plavce'' - 0:3.

U samom finišu meča, Zuma postiže i četvrti gol za Čelsi, a u poslednjim sekundama meča Rajković se žestoko sudario sa Remijem, srećom vez ozbiljnijih posledica - 0:4 u Haifi.

Golove pogledajte OVDE.

Porto - Dinamo Kijev 0:2

Kijevljani su poveli u 35. minutu meča, kada je Đaneli Vanga skrivio jedanaesterac, a Jarmolenko sa bele tačke uspeo da savlada Ikera Kasiljasa - 0:1.

Očekivao se odgovor domaćeg tima u nastavku meča, ali umesto toga, ekipa Dinama stiže i do drugog gola! Igrao se 64. minut, Gonzales je probio po levoj strani, uputio lob udarac ka golu Kasiljasa, ovaj je imao tu loptu na ruci, ali na iznenađenje svih, ona ipak završava u mreži - 0:2, veliki kiks velikog Ikera Kasiljasa.

Taj rezultat je ostao do kraja utakmice, pa će odluka o putnicima u narednu fazu takmičenja biti poznata tek u poslednjem kolu, kada će Čelsi dočekati Porto, a Dinamo bitio veliki favorit protiv Makabija.

Tabela: Čelsi 10, Porto 10, Dinamo Kijev 8, Makabi Tel Aviv 0.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.