Građani slavili sa desetoricom: Silva sjajnim golom i asistencijom provukao Siti u Halu

Izvor: Blic, 15.Mar.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani" slavili sa desetoricom: Silva sjajnim golom i asistencijom provukao Siti u Halu

Fudbaleri Mančester sitija uspeli su da zarade tri boda u 30. kolu Premijer lige pošto su slavili na gostovanju u Halu sa 2:0, a "građani" su od desetog minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Vensana Kompanija.

Hal je, iznenađujuće, krenuo agresivnije i uspeo da uzdrma temelje odbrane Sitija, pogotovo kapitena Kompanija koji je isključen primarno zbog svoje greške pošto je dopustio Nikici Jelaviću da ponese loptu ispred njega, a zatim i napravi faul kao poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrač. Arbitru Liju Mejsonu nije ništa drugo ostalo osim da udeli reprezentativcu Belgije direktan crveni karton.

"Građani" su skupili redove i organizovano krenuli u talasima da stvaraju ubojite kontre, a upravo jedna je domaćina koštala bodova, jer je Jaja Ture sa desne strane dodao loptu Davidu Silvi koji je ušao u sredinu i zatim prelepim udarcem unutrašnjim delom levog stopala savladao MekGregora.

Nastavili su igrači gostujućeg tima da prete iz daleka, pa je upravo Silva odložio loptu Zabaleti koji je iz drop šuta pogodio prečku, ali lopta iz odbitka nije prešla gol crtu, pa je ostalo 1:0.

U 68. minutu stadion je uzavreo jer je Bojd pao u šesnaestercu Sitija nakon duela sa Hartom, ali je sudija dosudio simuliranje napadača Hala, a golman engleske reprezentacije verbalno obračunao se sa protivnikom, pa je zbog toga "nagrađen" žutim kartonom.

Nemoć da zaprete konkretno, tim iz Mančestera je krunisao pobedu nakon još jedne u nizu kontre koja je krenula od defanzivne linije koja je poslala loptu ka Silvi, dok je Španac lepim prijemom primirio loptu, a zatim sjajnim pasom uposlio Edina Džeka, pa članu selekcije BiH nije bilo teško da pošalje loptu iza leđa Mek Gregora u poslednjem minutu igre.

Siti ima 60 bodova i nalazi se na drugoj poziciji sa dve utakmice i šest bodova manje od vodećeg Čelsija, dok "plavce" očekuje meč sa Aston Vilom, te su "građani" i posle 30. kola ostali i te kako u igri za trofej Premijer lige.

Premijer liga, 30. kolo:

Subota:

Hal - Mančester siti 0:2 (0:1)

(Silva 14, Džeko 90)

16:00 Everton - Kardif

16:00 Fulam - Njukasl

16:00 Sautempton - Norič

16:00 Stouk - Vest Hem

16:00 Sanderlend - Kristal Palas

16:00 Svonsi - VBA

18:30 Aston Vila - Čelsi

Nedelja:

14:30 Mančester junajted - Liverpul

17:00 Totenhem - Arsenal

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mančester Siti slavio u Halu posle 105 godina!

Izvor: Sportske.net, 15.Mar.2014

Iako su veći deo meča igrali bez isključenog kapitena Kompanija, 'Građani' su uspeli da zabeleže veoma važnu pobedu nad Hal Sitijem u gostima, gde nisu trijumgfvali od davne 1909. godine, koja ih ostavlja među glavnim kandidatima u trci za titulu.

Nastavak na Sportske.net...

"Građani" mogu i sa desetoricom: Silva sjajnim golom i asistencijom provukao Siti u Halu

Izvor: Blic, 15.Mar.2014

Fudbaleri Mančester sitija uspeli su da zarade tri boda u 30. kolu Premijer lige pošto su slavili na gostovanju Halu sa 2:0, iako su "građani" od desetog minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Vensana Kompanija...Hal je, iznenađujuće, krenuo agresivnije i uspeo da uzdrma odbranu gostiju,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.