Gordan Petrić isključen iz Skupštine Partizana

Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordan Petrić isključen iz Skupštine Partizana

Crno-beli postupili isto kao u slučajevima Vukadinović i Mijailović

Gordan Petrić nije više delegat Skupštine Partizana.

Nekadašnji štoper, kasnije generalni sekretar i potonjie potpredsednik, isključen je iz članstva najvišeg tela crno-belih, na osnovu odluke Disciplinske komisije kluba iz Humske 1, koja mu na teret stavlja angažman u Čukaričkom. Kako tumače sa Topčiderskog brda, konkurentskom klubu, što je u suprotnosti sa odredbama Statuta Parnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << valjka.

Petrić je odluku Disciplinske komisije prihvatio što znači da je ona postala pravosnažna posle isteka roka za izjašnjavanje. Mesto aktuelnog šefa struke Brđana biće popunjeno posle zbora na kome će biti izabran neko iz aktiva bivših igrača i rukovodilaca.

„Reč je o kršenju članova 27. i 56. Statuta FK Partizan, koji nedvosmisleno zabranjuju bilo kome članu kluba ili organa Partizana aktivno ili pasivno, direktno ili indirektno, angažovanje u konkurentskoj fudbalskoj organizaciji“, predočio je MOZZART Sportu Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora crno-belih.

Potezom da isključi Gordana Petrića iz članstva pošto je ovaj seo na klupu Čukaričkog, Partizan je pokazao principijelnost, jer je na isti način, u aprilu i u maju, članstva u Skupštini lišio Dragoljuba Vukadinovića i Ostoju Mijailovića, koji aktivno učestvuju u odlukama vezanim za poslovanje i organizaciju Metalca iz Gornjeg Milanovca i čačanskog Borca.

„Petrić je bio upoznat sa okolnošću da je u sukobu interesa, bio mu je ostavljen razuman rok od sedam dana da učini bilo koji gest kako bi otklonio postojeći sukob interesa. Tek pošto to nije učinio, zasedala je Disciplinska komisija i donela principijelanu, a ne personalnu odluku, pozivajući se, između ostalog, na ranije slučajeve na kojima je tako postupano“, pojasnio je profesor Vuletić.

Za razliku od Petrića, koji se nije žalio, Vukadinović i Mijailović, pak, osporavaju odluke kojima su isključeni iz članstva, uvereni da će sudskim putem dokazati da i dalje pripadaju Skupštini Partizana, čija poslednja dva održavanja nisu ni uspela, pa je pitanje kad će biti sledeće i da li će, konačno, biti izabran predsednik. Njega crno-beli čekaju još od 11. decembra, kad je Zoran Popović, zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora, podneo ostavku, posle poraza od Augzburga i eliminacije iz Lige Evrope.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrić zbog Čukaričkog isključen iz Skupštine Partizana

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2016

Reč je o kršenju članova 27. i 56. Statuta FK Partizan, koji nedvosmisleno zabranjuju bilo kome članu kluba ili organa Partizana aktivno ili pasivno angažovanje u konkurentskoj fudbalskoj organizaciji Nekadašnji štoper Partizana, kasnije generalni sekretar i potpredsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.