Golden Stejt rutinski do 1:0

Izvor: Mondo, 02.Maj.2016, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golden Stejt rutinski do 1:0

"Tripl-dabl" Grina i sedam trojki Tompsona na početku polufinala Zapada protiv Portlanda.

Golden Stejt Voriorsi i dalje pobeđuju bez povređenog Stefa Karija.

Protiv Portland Trejlblejzersa su u prvom meču polufinala Zapada impresivno odigrali prvu četvrtinu (37:17) i nakon toga bez mnogo naprezanja stigli do konačnih 118:106.

Klej Tompson ubacio je 37 poena, uz šut za tri 7/14, čime je na najbolji način odmenio uobičajenog partnera iz bekovske linije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok je Drejmond Grin radio isto što i čitave sezone - sa 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija ostvario je novi "tripl-dabl".

Plejmejker gostiju Demijen Lilard je sa prosekom od 36,5 poena bio najneugodniji protivnik Golden Stejta ove sezone. U nedelju je ubacio 30, ali uz veliku potrošnju lopti (8/26) i vrlo lošu partiju u prvom poluvremenu.

Može se reći da nije imao željenog uticaja na tok utakmice, kao ni dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao u NBA - Si Džej Mekolum (12 poena, šut 5/17).

S obzirom na još uverljiviju pobedu San Antonija nad Oklahomom prethodne noći, već se nazire finale Zapada između Voriorsa i Spursa, ali ipak treba sačekati, jer je upravo serija prvog kola između Portlanda i Los Anđeles Klipersa (povrede Pola i Grifina) bila najbolji primer kako situacija u samo nekoliko minuta može da se okrene za 180 stepeni.

Polufinale Istoka počinje utakmicom Klivlend - Atlanta u noći između ponedeljka i utorka, a drugi par činiće Majami Hit i pobednik "majstorice" Toronto - Indijana, koja se igra od 2.00 u noći između nedelje i ponedeljka.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.