Fris i Franjković kreću u subotu

Izvor: B92, 20.Sep.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fris i Franjković kreću u subotu

Na Svetskom prvenstvu za seniore u rvanju počelo je takmičenje u grčko-rimskom stilu.

Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju četvorica rvača, a u subotu na strunjaču izlaze dvojica srpskih predstavnika - Kristijan Fris i Dejan Franjković.

Fris u kategoriji do 60 kilograma ima za protivnika u prvom kolu predstavnika Paname ali u drugom će morati da se sastane, najverovatnije, sa Ivom Angelovim iz Bugarske. Angelov je aktuelni prvak Evrope a više puta je rvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji. U kategoriji Frisa prijavljeno je i žrebano 39 rvača. U kategoriji do 96 kilograma Dejan Franjković u prvom kolu za protivnika ima reprezentativca Jordana dok će se u drugom sastati sa boljim iz duela Rumunija – Jordan.

Niko nije nepobediv“, prve su reči Bojana Mijatova, selektora srpskog tima, misleći na Ivu Angelova, protivnika Kristijana Frisa u drugom kolu.

Fris i Franjković delovali su više nego raspoloženo tokom merenja što je dobro a sada im sledi oporavak do subote u 143 časova kada počinje pohod na novu svetsku medalju za srpsko rvanje.

Momci su vredno trenirali. Radili smo dugo, sa dosta sparing partnera a sada je red da momci pokažu šta znaju. Obojica su iskusni rvači i nadam se najboljem. Fris ima lakog protivnika u prvom kolu, mada niko na Planetarnom skupu nije lak. U drugom će se sastati sa Angelovim. Videćemo šta će biti mada smatram da je Fris kvalitetniji rvač od Bugarina i mislim da može da ga pobedi. Franjković je bio povređen, to je sanirano i sada je spreman da se upusti u borbu“, rekao je Mijatov.

Ovo SP za seniore se rve po novim pravilima i svi su potvrdili da je lepše rvanje za gledanje.

Možemo da vidimo kvalitetnije borbe. Rvači su atraktivniji na strunjači. U kategoriji do 55 kilograma imali smo prilike da gledamo mnogo mladih, kvalitetnih rvača a dokaz tome je poraz, na startu, favorita za prvo mesto, Amojana iz Jermenije“, rekao je na kraju Mijatov.

U nedelju (22. septembra) na strunjaču će izaći Aleksandar Maksimović i Viktor Nemeš, a oni će svoje protivnike u prvom kolu saznati u subotu popodne, posle merenja.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fris i Franjković kreću u subotu

Izvor: B92, 20.Sep.2013

Na Svetskom prvenstvu za seniore u rvanju počelo je takmičenje u grčko-rimskom stilu...Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju četvorica rvača, a u subotu na strunjaču izlaze dvojica srpskih predstavnika - Kristijan Fris i Dejan Franjković...Fris u kategoriji do 60 kilograma ima za protivnika...

Nastavak na B92...

Fris izgubio u repesažu na SP

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Sep.2013, 19:15

BUDIMPEŠTA - Kristijan Fris, srpski reprezentativac u rvanju, izgubio je u drugoj borbi repesaža za bronzanu medalju u kategoriji do 60 kg na Šampionatu sveta u grčko rimskom stilu u Budimpešti, dok je Dejan Franković (kategorija do 96 kg) poražen u prvom kolu.. . . Drugog dana, u nedelju 22....

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.