Fjuri neće biti suspendovan, za pojas se ne zna

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fjuri neće biti suspendovan, za pojas se ne zna

Bokserski šampion Tajson Fjuri pozitivan je na kokain, ali vrlo verovatno neće biti suspendovan jer taj opijat nije zabranjen ako je korišćen van takmičenja.

Ipak, prvak u teškoj kategoriji će skoro sigurno imati problema nakon što je objavljen pozitivan rezultat nasumičnog testa iz septembra, jer zvaničnici VBO traže dokaze da je zaista bio "nespreman iz razloga mentalne prirode" da se u sredu bori protiv Vladimira Klička.

Britanski bokser se povukao iz već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlaganog revanša čim je američka mreža ESPN objavila pismo anti-doping agencije, a usledio je i zahtev za Fjurijevim medicinskim izveštajima iz IBO, pa postoji pretnja da Fjuri izgubi jedan ili oba pojasa iz ovih verzija.

Za razliku od Fjurijevih predstavnika, menadžer Vladimira Klička se oglasio povodom novih kontroverzi.

"Fjuri je verovatno najmanje dostojan bokserski šampion u istoriji, ne samo zbog ove situacije već zbog celog paketa koji uključuje i seksističke komentare, antisemitske komentare i homofobične komentare", rekao je Bernd Bonte.

Fjuri je navodno u teškoj depresiji, a u saopštenju objavljenom prošle nedelje se navodi da je njegovo stanje "toliko ozbiljno da nije spreman da se bori".

"Pre nego što se vrati u ring, moraće da završi terapiju", navodi se.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.