FSS osudio skandiranje, Milošević se izvinio FS BiH

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Mar.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS osudio skandiranje, Milošević se izvinio FS BiH

Fudbalski savez Srbije (FSS) najoštrije je osudio vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine u Modriči, koja je prekinuta zbog uvredljivog skandiranja jednog dela navijača.
Grupa navijača više puta tokom meča skandirala je „Ubij Turčina” i „Nož, žica, Srebrenica”, pa je glavni sudija Elvis Mujović u 60. minutu odlučio da pošalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << igrače u svlačionicu.
Direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS Savo Milošević izvinio se Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, fudbalskoj javnosti i mladim igračima.
Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dve prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala – prenosi Miloševićevu izjavu zvanični sajt FSS.
Njegov zamenik Mitar Mrkela naveo je da se FSS trudi da unapređuje i razvija dobre odnose u regionu.
Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših suseda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega – istakao je Mrkela.
Prva prilika za popravljanje utiska pruža se već u četvrtak, kad će isti rivali odigrati prijateljski meč u Gradačcu, u Federaciji BiH.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FSS osudio nacionalistički ispad u Modriči

Izvor: Politika, 12.Mar.2014

BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije (FSS) najoštrije je danas osudio vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine u Modriči, koja je prekinuta zbog uvredljivog skandiranja jednog dela navijača...Grupa navijača više puta...

Nastavak na Politika...

FIFA ODBACILA PRIGOVOR FSS: Kosovo igralo po pravilima

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Mar.2014

Fudbalski savez Srbije 6. marta uputio je prigovor svetskoj kući fudbala zbog kršenja dogovora takozvanog FS Kosova na prijateljskoj utakmici sa Haitijem.. (FOTO: AP). Prema dogovoru potpisanom od strane FIFA, FSS i takozvanog FS Kosovo, pomenuta reprezentacija morala je da igra u dresovima koji imaju...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.