Izvor: Blic, Beta, 30.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA najavila da neće dozvoliti zajedničku organizaciju SP

Rusija je zvanično podnela kandidaturu za organizovanje prvenstva sveta 2018. godine, ranije danas je objavljeno da su Belgija i Holandija podnele su zajedničku kandidaturu za organizaciju SP 2018. i 2022. godine, ali je predsednik FIFA Sep Blater rekao da zajedničke kandidature neće biti ni razmatrane.

"Ukoliko bilo koja od samostalnih kandidatura bude zadovoljila sve kriterijume za organizaciju Mondijala, to automatski znači da će zajedničke kandidature biti odbijene", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je Blater na sastanku Izvršnog komiteta FIFA.

Zajedničke kandidature su nedavno najavili i Španija i Portugalija.

"Kada se odlučivalo o domaćinu svetskog prvenstva 2010, Izvršni komitet FIFA je tada zauzeo stav da više neće prihvatati zajedničke kandidature posle iskustva iz 2002. sa organizacijom šampionata u Japanu u Južnoj Koreji.", rekao je član Izvršnog komietat FIFA, Čak Blejzer.

Prema rečima predsednika RFU Vitalija Mutka, Rusija raspolaže "idealnim uslovima" za domaćinstvo svetske fudbalske smotre.

"Mi smo još ranije započeli izgradnju novog stadiona u Kazanju, gradi se i stadion za Zimske Olimpijske igre u Sočiju, a pred završetkom su radovi na stadionu u Sankt Peterburgu kapaciteta 62.000 gledalaca", izjavio je Mutko.

Prijave za organizaciju prvenstva sveta 2018. godine do sada su u sedište FIFA u Cirihu poslale nacionalne federacije Engleske, Japana, Katara, Indonezije i zajednički Belgije i Holandije, odnosno Španije i Portugalije, a rok za podnošenje prijava je do 2. februara Fudbalski savez Sjedinjenih Američkih Država najavio je da će u ponedeljak podneti kandidaturu.

Sledeći Mundijal, koji se igra 2010. organizovaće Južna Afrika, dok će 2014. domaćin biti Brazil. Odluku o domaćinima Mundijala 2018. i 2022. godine FIFA će doneti u decembru sledeće godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan bi Mundijal, kao i Holandija i Belgija

Izvor: Mondo, 30.Jan.2009

Fudbalski savezi Belgije i Holandije podneli su zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine, a isto je učinio i Fudbalski savez Japana.

Nastavak na Mondo...

Blater: Po jedan domaćin SP 2018. i 2022.

Izvor: Mondo, 30.Jan.2009

Zajedničke kandidature do sada su najavili Španija i Portugal, odnosno Belgija i Holandija, ali im je Izvršni komitet FIFA u petak rekao 'ne'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.