F1 - Duplo slavlje Mercedesa u Silverstonu, Hamilton za istoriju, Fetel podbacio! (foto)

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1 - Duplo slavlje Mercedesa u Silverstonu, Hamilton za istoriju, Fetel podbacio! (foto)

Sjajan dan za navijače Merdcedesa, Luis Hamilton i Valeri Botas osvojili prva dva mesta na trci za VN Veline Britanije u Silverstonu.

Pred svijim navijačima, Luis Hamilton ne zna da ''omane''!

Danas je peti put u karijeri trijumfovao na stazi u Silverstonu, čime je izjednačio rekorde Džima Klarka i Alana Prosta, a ono što je možda još impresivnije, to je da mu je ovo četvrti uzastopni trijumf na toj stazi.

Drugo mesto osvojio je njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << klupski kolega iz Mercedesa, Finac Valeri Botas, a mesta na podijumu kompletiraće još jedan Finac, iskusni Kimi Raikonen iz Ferarija, koji je danas zauzeo treće mesto.

Četvrto i peto mesto osvojio je tandem Red Bula Ferštapen i Rikardo, a šesti je Hulkenberg iz Renoa.

Tek na sedmom mestu našao se vodeći u generalnom plasmanu, Nemac Sebastijan Fetel, koji sada ima samo poen prednosti u odmosu na Hamiltona, pa nas u nastavku očeluje dramatična borba za titulu šampiona.

Okon i Perez iz Fors Indije su osvojili osmo i deveto mesto, a na desetom je završio Brazilac Felipe Masa.

BREAKING: @LewisHamilton wins at Silverstone! 👏🏻

HAM equals Jim Clark & Alain Prost record with FIVE #BritishGP career wins

🇬🇧 #F1 pic.twitter.com/wCzzfxhHH9

— Formula 1 (@F1) July 16, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Hamilton nezaustavljiv na svom "Silverstonu"

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2017

Vozač Mercedesa Luis Hamilton peti put u karijeri slavio je na Velikoj nagradi Britanije i tako se po broju pobeda na legendarnom „Silverstonu“ izjednačio sa Alenom Prostom i Džimom Klarkom...Britanac je na svom terenu upisao četvrti trijumf u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 , a 57. u karijeri...Drugo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.