Eklston za 100 mil. izbegao zatvor

Izvor: B92, 05.Avg.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston za 100 mil. izbegao zatvor

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston ponudio je 100 miliona evra za nagodbu sudu u Minhenu, gde mu se sudi zbog davanja mita.

Državni tužioci objavili su da su prihvatiti nagodbu, što znači da će Eklston ostati na čelu Formule 1, a ima rok od nedelju dana da uplati novac.

99 miliona od te nagodbe otići će u kasu nemačke države, dok će ostatak biti uplaćen humanitarnim organizacijama koje pomažu deci.

83-godišnjem Eklstonu se sudi od aprila zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužbi da je podmitio bivšeg nemačkog bankara prilikom njegove prodaje akcija Formule 1 kompaniji CVC pre osam godina.

Državni tužilac je sudu rekao da je odluka o prihvatanju nagodbe doneta zbog Eklstonovih godina, ali i drugih okolnosti.

Britanski milijarder je u slučaju da je osuđen mogao da završi u zatvoru na deset godina, a takođe bi morao da odstupi sa čela Formule 1, na kojem se nalazi već nekoliko decenija.

Prema nemačkom zakonu, sudije, tužioci i advokati odbrane mogu da se dogovore da odustanu od slučaja ili da se nadobe, ali su uslovi striktno definisani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eklston plaća 100 miliona dolara za završetak sudjenja

Izvor: Beta, 05.Avg.2014

MINHEN, 5. avgusta 2014. (Beta-AP) - Nemački sud završio je u utorak sudjenje Berniju Eklstonu koji je bio optužen za davanje mita, pošto je prvi čovek Formule jedan platio 100 miliona dolara poravnanja...Sudija Peter Nol rekao je u sudu u Minhenu da je sudjenje Eklstonu završeno, prenela je agencija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.