EP: Hrvatska i Francuska ubedljive

Izvor: B92, 21.Jan.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Hrvatska i Francuska ubedljive

Rukometaši Hrvatske pobedili su u Krakovu selekciju Makedonije sa 34:24 (17:13) u utakmici prvog kola druge faze Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Hrvatska je odlično počela utakmicu, pa je posle 10 minuta igre vodila sa 7:1. Na polovini drugog poluvremena Hrvatska je stigla i do deset golova prednosti (28:18), što je sačuvala do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ivan Slišković sa šest golova, dok su Marino Marić i Manuel Štrlek postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po pet.

U reprezentaciji Makedonije najbolji su bili Dejan Manaskov sa sedam i Filip Kuzmanovski s četiri gola, dok se najbolji makedonski rukometaš Kiril Lazarov nije upisao u strelce.

U drugoj utakmici Grupe 1, Francuska je ranije u četvrtak pobedia Belorusiju sa ubedljivih 34:23 (20:5).

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je već u prvom poluvremenu u kome je Francuska primila samo pet golova.

Francusku je do pobede vodio Nikola Karabartić sa devet golova. Isto toliko pogodaka je u reprezentaciji Belorusije postigao Aliksei Kadkevič.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GREŠKA POLJAKA: Sa kim je igrala Makedonija, ima ‘šahovnicu’ na zastavi, a nije Hrvatska? (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 22.Jan.2016, 00:57

Nastavljeno je takmičenje na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Poljskoj gde je odigran balkanski derbi između Makedonije i Hrvatske, a domaćini su napravili “grubu” grešku.. . Naime, u grafici se pojavila zastava Hrvatske sa “šahovnicom”, ali je ime zemlje bila Hercegovina. Videćemo...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.