EP: Drama u Norveškoj

Izvor: B92, 26.Jan.2008, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Drama u Norveškoj

Rukometaši Švedske savladali su selekciju Španije sa 27:26 u meču koji je obeležio 2. kolo druge faze Evropskog prvenstva u Norveškoj. Golom Jonasa Kalmana, dve sekunde pre kraja iz kontre, Švedska je sačuvala šanse za plasman u polufinale iz grupe 2 i izbacila Špance iz svih kombinacija za plasman među 4 najboljih u Evropi. U polufinalu se već nalazi Francuska posle nove pobede, nad Nemačkom, dok će se u grupi 1 za plasman u završnicu boriti Danska, Hrvatska i Norveška. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Hrvatska je pobedila selekciju Crne Gore sa 34:26. Aktuelni olimpijski šampioni su pobedom nad Crnom Gorom iskoristili kiks Norveške i preuzeli drugo mesto u grupi 1.

Najefikasniji u četvrtoj pobedi Hrvatske bio je Igor Vori sa devet golova. Za Crnu Goru, Petar Kapisoda je postigao sedam, a Muratović pet pogodaka.

Danska je novom pobedom, nad Poljskom, 36:26, došla na korak od plasmana u polufinale, a situaciju je zakomplikovala Slovenija, trijumfom nad Norveškom, 33:29.

Norveška je tako pretrpela tek prvi poraz na šampionatu. Ipak, domaći rukometaši i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini, pošto u poslednjem kolu igraju protiv direktnog rivala za plasman u polufinale, selekcije Hrvatske.

U grupi 2, plasman u polufinale obezbedila je moćna Francuska, trijumfom nad Nemačkom, sa 26:23, dok će se za drugo mesto u direktnom okršaju boriti Švedska i Nemačka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Finale EP u rukometu: Hrvatska - Danska

Izvor: Blic, 27.Jan.2008, 01:37

Rukometna reprezentacija Danske plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Norveškoj, pošto je večeras pobedila Nemačku sa 26:25.....Danska će u finalu igrati protiv Hrvatske, koja je ranije danas pobedila branioca titule Francusku 24:23...Finale se igra u 15 sati, a meč za treće mesto, u kome...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.