EL: Pobeda Lokomotive, PAO poražen

Izvor: B92, 14.Nov.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Pobeda Lokomotive, PAO poražen

Košarkaši Lokomotive Kubanj pobedili su na svom parketu Laboral Kuču 85:84, u petom kolu Evrolige, a Makabi je kod kuće bio bolji od Panatinaikosa 75:68.

Pobedu ruskoj ekipi doneo je Krunoslav Simon, trojkom šest sekundi pre kraja.

Košarkaši iz Kubanja su tako stigli do četvrte pobede, a Špancima je ovo četvrti poraz. Ovakav rezultat odgovara Crvenoj zvezdi na putu ka Top 16 fazi.

Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Telekom u petak u 20 časova dočekuje Lijetuvos Ritas.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Derik Braun sa 23 poena, heroj meča Krunoslav Simon je dodao 19, a Markus Vilijams 13.

Na drugoj strani najbolji je bio Milko Bjelica sa 16 poena, uz samo jedan promašaj, po 15 su ubacili Noćioni i Tibor Plajs.

Domaći su bolje otvorili meč, imali 12 poena prednosti, ali su gosti sjajnom serijom vrlo brzo istopili tu razliku, da bi na poluvreme otišli sa dva poena prednosti. Španska ekipa je nastavila sa dobrom igrom i na početku drugog poluvremena napravila sedam poena prednosti. Lokomotiva se vratila krajem treće deonice, a početkom četvrte stiže i do plus sedam, ali su domaći igrači ponovo prokockali vođstvo, pa se u nastavku igrao egal.

Poenima Tomasa, Noćionija i Bjelice, Kuča se ’odlepila’ i kontrolisala igru. Tako je bilo do samog finiša, gosti su imali dva poena prednosti, a Simon postiže trojku za vođstvo šest sekundi pre kraja. Laboral Kuča je imala napad za pobedu, ali je šut za dva promašio Hodž.

Makabi je stigao do četvrte pobede, a Panatinaikos je zabeležio treći poraz. Izraelska ekipa je u Tel-Avivu vodila od prvog do poslednjeg minuta, najveću prednost imala je u trećoj četvrtini kada je bilo plus 13.

Najefikasniji kod domaćih košarkaša bili su Ingls i Blu sa po 14 poena, a jedan manje dodao je Hikman. Lazme je bio najbolji u ekipi Panatinaikosa sa 13 poena, dok je dvocifren učinak imao još samo Papas, koji je meč završio sa 12.

U prvom meču kola u sredu, Real Madrid je 'razbio' Efes sa 103:57.

Grupa D:

1. Makabi 4:1

2. Lokomotiva 4:1

3. Panatinaikos 2:3

4. Laboral Kuča 2:3

5. Crvena zvezda 1:3

6. Lijetuvos Ritas 1:3

Evroliga, peto kolo:

Grupa A:

Fenerbahče - Nanter (19.15h)

Budiveljnik - Barselona (20.45)

CSKA - Partizan NIS (petak, 17h)

Grupa B:

Real Madrid - Anadolu Efes 103:57

Žalgiris - Babmerg (19h)

Armani - Strazbur (petak, 20.30)

Grupa C:

Unkaha - Montepaski (20.45)

Olimpijakos - Zjelona Gora (petak, 18h)

Galatasaraj - Bajern (petak, 19)

Grupa D:

Lokomotiva Kubanj - Laboral Kuča 85:84

Makabi - Panatinaikos 75:68

Crvena zvezda Telekom - Lijetuvos Ritas (petak 20h)

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Pobeda Lokomotive, PAO poražen

Izvor: B92, 14.Nov.2013

Košarkaši Lokomotive Kubanj pobedili su na svom parketu Laboral Kuču 85:84, u petom kolu Evrolige, a Makabi je kod kuće bio bolji od Panatinaikosa 75:68...Pobedu ruskoj ekipi doneo je Krunoslav Simon, trojkom šest sekundi pre kraja...Košarkaši iz Kubanja su tako stigli do četvrte pobede, a Špancima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.