EK: Derbi u Jezeru, stiže Bešiktaš

Izvor: B92, 12.Nov.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Derbi u Jezeru, stiže Bešiktaš

Košarkaši Radničkog dočekuju u sredu Bešiktašu u meču petog kola Evrokupa, u duelu dva najbolja tima grupe H.

Oba tima su do sada ostvarila po tri pobede i jedan poraz, pa će bolji iz meča u Jezeru biti na korak od prvog mesta u grupnoj fazi.

Radnički igra promenjivo poslednjih nedelja, ostvario je dve velike pobede u EK, ali je doživeo dva nezgodna poraza u ABA ligi. Meč protiv Bešiktašta otvara seriju teških duela, jer će da uslede okršaji sa Cedevitom i Partizanom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Bešiktaš je najjača ekipa u ovoj grupi. Višestruko su skuplji sastav, njihovi uslovi rada su neuporedivo povoljniji, ali borićemo se koliko možemo sa takvim rivalom. Imamo dva dana posle ABA lige da se pripremimo za tursku ekipu. Bešiktaš je prvi put naš gost, čast nam je, a daćemo sve od sebe da igramo ravnopravnu igru", rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Kragujevčani su ove sezone već nadmašili svoja očekivanja, u svom debitantskom nastupu uspeli su da iznenade Spartak u Sankt Peterburgu, pa smatraju da su sposobni da iznenade i truski tim.

"Utakmica protiv Bešiktaša nam je jedna od važnijih za prolazak u drugi krug Evrokupa. Dolazi nam dobra, skupa ekipa. Prošle godine su igrali u Evroligi, ove su u Evrokupu. Najbolji su u našoj grupi, to se unapred znalo, a vidi se i posle četiri kola. Imaju dosta internacionalaca. Oni su u top četiri turske lige, biće mnogo teško pobediti ih. Ali, već smo napravili veliko iznenađenje pobedom nad Spartakom, pa se nećemo predati ni Bešiktašu", rekao je kapiten Marko Marinović.

Duel petog kola grupe H Evrokupa između Radničkog i Bešiktaša na programu je u sredu od 18 časova u dvorani Jezero u Kragujevcu.

Evrokup, grupa H:

17:00 Spartak – Neptunas

18:00 Panionios – Bizons

18:00 Radnički – Bešiktaš

Tabela:

1. Radnički Kragujevac 4 3 1 362:343

2. Bešiktaš Integral Forex Istanbul 4 3 1 262:249

3. Bizons Loima 4 2 2 286:288

4. Panionios Atina 4 2 2 289:302

5. Neptunas Klaipeda 4 1 3 320:322

6. Spartak Sankt Peterburg 4 1 3 283:298

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Derbi u Jezeru, stiže Bešiktaš

Izvor: B92, 12.Nov.2013

Košarkaši Radničkog dočekuju u sredu Bešiktašu u meču petog kola Evrokupa, u duelu dva najbolja tima grupe H...Oba tima su do sada ostvarila po tri pobede i jedan poraz, pa će bolji iz meča u Jezeru biti na korak od prvog mesta u grupnoj fazi...Radnički igra promenjivo poslednjih nedelja, ostvario...

Nastavak na B92...

Hoće li i Bešiktaš pasti u 'Jezeru'? (18:00h)

Izvor: Sportske.net, 13.Nov.2013, 12:14

Košarkaši kragujevačkog Radničkog od 18 časova dočekuju ekipu turskog Bešiktaša u meču petog kola Grupe H Evrokupa.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.