Dubai: Ana Ivanović u 1/4 finalu

Izvor: B92, 19.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubai: Ana Ivanović u 1/4 finalu

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je 104. igračicu sveta Kamil Pin iz Francuske sa 2:0 (6:2, 7:6) i plasirala se u četvrtfinale turnira u Dubaiju.

Meč je završen posle sat i 28 minuta kada je Ivanovićeva, osmi nosilac u Dubaiju, dobila taj brejk drugog seta sa 7:5. Duel je mogao da traje i nešto kraće da je srpska teniserka u 10. gemu iskoristila jedinu brejk, a ujedno i meč loptu u drugom setu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naredna protivnica 21-godišnje Ivanovićeve biće pobednica duela Serene Vilijams iz SAD i Kineskinje Ži Ženg.

Pobednica prošlogodišnjeg Rolan Garosa prikazala je danas mnogo bolju igru od onih koje je pružala početkom sezone.

Prvi servisi, koji su joj na poslednjih nekoliko turnira bili "slaba tačka", danas su bili precizniji. U prvom setu Ivanovićeva je nametnula agresivni stil igre i koristila svaku priliku da napadne 104. teniserku sveta. To je urodilo plodom, budući da je Ivanovićeva okončala set u svoju korist za nepunih pola sata igre, uz dva brejka.

Drugi deo meča nije protekao u istom ritmu kao početni. Francuskinja je uspešno odolevala napadima srpske teniserke, čiji je prvi servis pao sa 71 na 59 odsto uspešnosti. Kod vođstva od 5:4 srpska teniserka je imala prvu meč loptu na servis protivnice, ali je francuska teniserka uspela da se odbrani i uvede meč u taj-brejk, u kojem je na kraju zasluženo slavila Ana Ivanović.

"Prvi set sam odigrala besprekorno, ali u nastavku nisam bila dovoljno agresivna, tako da se meč malo odužio", poručila je Ivanovićeva zadovoljna prikazanom igrom i dodala da je angažovanjem novog trenera njena igra u mnogim aspektima znatno poboljšana.

Ana Ivanović se sa trenutno najboljem teniserkom na svetu sastala samo jednom na Otvorenom prvenstvu SAD 2006. godine kada je izgubila. Sa Kineskinjom, koja je 13. nosilteljka u Dubaiju, igrala je tri puta; prvi meč je dobila, a poslednja dva izgubila, oba prošle godine - na Vimbldonu, a potom i u Pekingu.

Nagradni fond turnira u Dubaiju iznosi dva miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WTA DUBAI: Ana u četvrtfinalu

Izvor: Mondo, 18.Feb.2009, 14:37

Ana Ivanović se domogla četvrtfinala WTA turnira u Dubaiju posle pobede nad Francuskinjom Kamil Pan - 6:2, 7:6 (5). Čeka ishod meča Serena Vilijams - Ži Ženg.

Nastavak na Mondo...

Ivanovićeva u četvrtfinalu Dubaija

Izvor: RTS, 18.Feb.2009

Srpska teniserka Ana Ivanović ostvarila je još jednu pobedu na međunarodnom turniru u Dubajiu što joj je donelo plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Ivanovićeva je u trećem kolu savladala Kamil Pin iz Francuske sa 2:0, po setovima 6:2,7:6(7:5)..."Prvi set sam odigrala besprekorno, ali u nastavku...

Nastavak na RTS...

Ivanovićeva u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009

DUBAI - Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je danas 104. igračicu sveta Kamil Pin iz Francuske sa 2:0 (6:2, 7:6) i plasirala se u četvrtfinale turnira u Dubaiju...Meč je završen posle sat i 28 minuta igre kada je Ivanovićeva, osmi nosilac u Dubaiju, dobila taj brejk drugog seta sa 7:5. Duel...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ivanovićeva u četvrtfinalu, Jankovićeva zaustavljena

Izvor: Danas, 19.Feb.2009

Mesto u četvrtfinalu turnira u Dubaiju obezbedila je Ana Ivanović, ali među osam najboljih teniserki neće biti i prva igračica Srbije Jelena Janković. Ivanovićeva je u trećem kolu bila bolja od Francuskinje Kamil Pin - 2:0 (6:2, 7:6), dok je Jankovićevu iznenadila i nadigrala Estonka Kaja Kanepi...

Nastavak na Danas...

Dubai: Ivanovićeva protiv Serene Vilijams za polufinale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009

DUBAI - Srpska teniserka Ana Ivanović igra danas protiv prve igračice sveta Serene Vilijams u četvrtfinalu turnira u Dubaiju...Serena Vilijams, prvi nosilac na turniru i Ivanovićeva koja je postavljena za osmog, do sada su igrale samo jednom, a teniserka SAD zabeležila je pobedu od 2:0 (6:2, 6:4),...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ana u četvrtfinalu Dubaija

Izvor: Kurir, 19.Feb.2009

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale NJTA turnira u Dubaiju, pošto je savladala Francuskinju Kamil Pan sa 6:2, 7:6 (5). Protivnica našoj igračici u borbi za polufinale biće pobednica iz duela Serena Vilijams - Ži Ženg, koji je odigran sinoć.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.