Đoković plesom do trećeg kola

Izvor: Politika, 03.Sep.2015, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković plesom do trećeg kola

Posle lake pobede protiv Hajder Maurera, 6 : 4, 6 : 1, 6 : 2, prvi nosilac grend slem turnira u Njujorku zaigrao na centralnom terenu. – Magija noćnih mečeva. – Danas protiv Andreasa Sepija

Od našeg izveštača

Džoker je zapalio Njujork. Srećnici koji su imali kartu uživali su u spektaklu u režiji najboljeg igrača sveta, koji je na terenu lako izašao na kraj sa Austrijancem Hajder Maurerom, 6 : 4, 6 : 1, 6 : 2, a onda je zajedno sa momkom zaduženim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za animaciju publike zaigrao na terenu. Bio je to ludi letnji ples, tokom kojeg su se obojica vrteli u krug i mahali majicama koje su držali u rukama. Sve je završeno tako što je zabavljač zagrlio Novaka i obukao mu majicu sa natpisom „Volim Njujork”.

– Nisam bio loš – prokomentarisao je Novak. – Malo čudni pokreti, ali dobro je ispalo. Imao sam dobrog učitelja.

Bilo je to nešto između našeg kola i „Gangnam stajla”?

– Tako nešto – nasmejao se Đoković. – Najvažnije je da je bilo zabavno. On je pravi zabavljač, znam ga već pet godina. Uvek ga vidim na nekom od mojih noćnih mečeva kada podiže publiku na noge i skida nekoliko majica. Čini mi se kao da nikada ne stari.

U meču sa Hajder Maurerom nije bilo mnogo problema. Držao se do 4 : 4 u prvom setu, a onda ste relativno lako prelomili meč?

– U većem delu prvog seta je servirao jako dobro, preko 210 kilometara na čas. Bilo mi je veoma teško da se dobro postavim, nikada nisam igrao sa njim na tvrdoj podlozi. Dobio sam ga na šljaci, ali to je potpuno drugačije. Malo me poremetilo što sam se nekoliko puta zagrevao za meč, jer je duel pre našeg dugo trajao. Kada sam ušao u pravi ritam, sve je bilo u najboljem redu. Nisam ostao dugo na terenu, posao sam završio u tri seta i to je najvažnije.

Noćni mečevi na stadionu „Artur Eš” prava su poslastica za Vas. Kakva je to tajna veza?

– Ne znam ni ja tačno šta je u pitanju, ali obožavam da igram noću u Njujorku. Mislim da nikada nisam izgubio meč u večernjem programu. Bilo bi dobro kada bi organizatori odlučili da se i finale igra noću. U tom slučaju bi verovatno bio favorit – rekao je dobro raspoloženi Đoković.

U duelu sa Hajder Maurerom bili su dosta teški uslovi za igru?

– Bilo je sparno, mnogo sam se znojio. Promenio sam nekoliko majica, a i reket mi je često klizio iz ruke. Međutim, na to moram da se naviknem. Igrao sam često na različitim turnirima, u različitim uslovima, tako da nemam prava da se žalim. Na te stvari ne možemo da utičemo, kako je meni tako i ostalima.

Naredni rival je Andreas Sepi. Pre tri godine na „Rolan Garosu” sa njim ste imali dosta problema. Pobedili ste ga tek posle pet setova.

– Ukoliko mu dozvolite, Sepi može da odigra čvrsto. Ove godine je dobio i Federera u trećem kolu „Australijskog opena”, tako da sigurno nije rival za potcenjivanje. Bio je među 15, 20 na svetu, dugo je na turu, ima iskustvo. Njega sigurno neće impresionirati to što igra na velikom stadionu. Znam tačno koje su mu mogućnosti, ne može da me iznenadi. Pokušaću da od početka budem agresivan i da se meč igra u ritmu koji meni odgovara.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Noletov ples do trećeg kola

Izvor: RTS, 03.Sep.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je izuzetno dobro raspoložen tokom meča drugog kola US opena, a to je demonstrirao i plesom posle ubedljive pobede što je ponovo šarmiralo publiku. Đoković se plasirao u treće kolo Otvorenog teniskog prvenstva SAD, pošto je u Drugom kolu savladao...

Nastavak na RTS...

Novak - Pobeda, pa ludi letnji ples! (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2015

Đoković - šou u Njujorku, plasman u treće kolo nije dolazio u pitanje, a nakon toga i zabava za publiku....Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Otvorenog teniskog prvenstva SAD, pošto je u Drugom kolu savladao Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera sa 3:0, u setovima 6:4, 6:1, 6:2...Đoković...

Nastavak na Sportske.net...

"Đuskom" na Sepija

Izvor: Danas, 03.Sep.2015

Beograd - Igru koja je bila nedokučiv nivo za Andreasa Hajder-Maurera u drugom kolu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država Novak Đoković začinio je đuskom posle meča na oduševljenje Njujorčana. Austrijanac nije uspeo pošteno ni da preznoji najboljeg tenisera planete, koji je višak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.