Đokić: Nije lako putovati i gubiti

Izvor: MVP.rs, 20.Okt.2014, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: Nije lako putovati i gubiti

 Valjevci su upisali novi poraz.

Metalac Farmakom je uz Cibonu jedina od ekipa koja još ne zna za slast pobede u ovosezonskom izdanju ABA lige. Poslednji neuspeh je zabeležio u subotu u Zagrebu, gde je izgubio od Cedevite i tako upisalo četvrti poraz zaredom na debiju u regionalnom takmičenju.

Ipak, Metalcu ovo i četvrta utakmica zaredom u gostima, što je trener Vladimir Đokić na konferenciji za medije i istakao kao jedan od razloga za poraz od Cedevite:
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << />
"Hvala domaćinima na gostoprimstvu i čestitam Cedeviti na pobedi. Sigurno je da su nas malo i podcenili. No, mi smo 35 minuta igrali borbeno i sa pametnim rešenjima u napadu. Ostaje nam veliki problem skok i tu smo jako inferiorni. Cedevita je imala 43 skoka, a mi 21 i to nam je najveći problem uz sve poteškoće koje Metalac već ima. Igramo već četvrtu utakmicu zaredom u gostima. Nije lako putovati i gubiti utakmice, no na nama je da radimo i napredujemo iz utakmice u utakmicu".

Svoje mišljenje je izneo i košarkaš Metalca, Marko Jošilo:

"Za nas je ovo utakmica u kojoj smo pokazali neki mali pomak, što je za nas najbitnije. Cilj nam je da pokažemo napredak iz utakmice u utakmicu i da pokažemo da nam je mesto u ABA ligi. Probaćemo iz ovog poraza da naučimo što više. Mislim da je Cedevita igrala koliko smo im dopustili. Mi smo verovali da smo mogli možda da napravimo neki preokret, no u ključnim trenucima smo odigrali loše. Oni su svaki naš mali propust kaznili i ni u jednom trenutku svoju pobeedu nisu dovodili u pitanje".

Narednu utakmicu Metalac Farmakom igra sa Partizanom NIS u Beogradu. Taj meč je zakazan za nedelju, 26. oktobar, sa početkom u 21 čas.

(foto: ABA League / KK Budućnost VOLI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.