Dirk Novicki postaje slobodan agent!

Izvor: Mondo, 02.Maj.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirk Novicki postaje slobodan agent!

Legendarni nemački košarkaš iskoristiće ovog leta opciju da "izađe iz ugovora" koji ima sa Dalas Maveriksima i postaće slobodan agent. Čeka potez vlasnika Marka Kjubana...

Foto: (AP Photo/Brandon Wade)

Kraj dinastije ili ne?

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki odlučio je da "izađe iz trogodišnjeg ugovora" koji ima sa Dalas Maveriksima i tako ovog leta postane slobodan agent. On će od 1. jula biti slobodan igrač i možda u svojoj poslednjoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ili jednoj od poslednjih sezona, ipak promeni dres.

37-godišnji košarkaš iz Vircburga je još 1998. godine stigao u franšizu i Teksasa sa kojom je imao odlične uspehe prethodnih sezona, i sa kojom je 2011. godine postao NBA šampion, ali je odlučio da "izađe" iz poslednje godine ugovora.

On je leta 2014. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Mavsima vredan 25 miliona dolara, a nezadovoljan razvojem situacije u ovom klubu, pokušao je da postavi ultimatum vlasniku Marku Kjubanu da je neophodno da se stvori jača ekipa. Odlučio da odbije ugovor vredan 8,6 miliona i da vidi kakve su mu opcije ovog leta, pa će moći da potpiše za bilo koji klub, uključujući i novi ugovor sa Dalasom.

Upravo je pre dve godine pristao na slabiji ugovor kako bi otvorio prostor da Maveriksi potpišu neke "jače" igrače, ali su oni i ove, kao i prethodne godine, poklekli već u prvoj rundi plej-ofa.

"Razgovaraćemo sa vlasnikom Markom Kjubanom narednih nekoliko nedelja i pokušati da zaključimo kako da ponovo ovu franšizu učinimo bitnom. Otkako smo uzeli prsten, mi smo ekipa koja se nalazi na sedmom-osmom mestu i koja gubi u prvoj rundi plej-ofa. Ovo je samo jedan od poteza koji će, nadam se, izazvati lančanu reakciju i načiniti klub ponovo kompetetivnim. Videćemo šta će biti...", kazao je Dirk Novicki.

Novicki je jedan od najboljih evropskih igrača koji su igrali u NBA i za vreme provedeno u Dalasu bio je šampion 2011. godine, kao i MVP regularnog dela sezone 2007. godine.

Ove sezone su vrlo ubedljivo eliminisani u prvoj rundi plej-ofa od Oklahome.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Novicki čeka leto kao slobodan agent!

Izvor: Sportske.net, 02.Maj.2016

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki iskoristiće opciju da "izađe iz ugovora" sa Dalsom i kao slobodan igrač dočeka leto koje je pred nama...Nemački internacionalac Dirk Novicki (37) odlučio je da posle dve godine od potpisivanja novog ugovora sa Dalasom iskoristi opciju "izlaska iz ugovora"...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.