Dijamantidis se povlači na kraju sezone

Izvor: MVP.rs, 02.Sep.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijamantidis se povlači na kraju sezone

Legendarni košarkaš je najavio kraj karijere.

Taj dan je morao da dođe! Dimitris Dijamantidis će po završetku sezone 2015/16 okačiti patike o klin. U maju će napuniti 36 godina, pa je odlučio da kaže zbogom igri pod obručima.

"Ne moram o tome više da razmišljam. Odlučio sam. Želim da odigram još jednu sezonu i završim svoju karijeru. Cilj mi je da budem zdrav i da pomognem ekipi da osvoji titule. Ukoliko u tome uspemo to će biti najbolji mogući >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kraj za mene", rekao je Dijamantidis i dodao:

"To je život. Doći će novi igrači. Ja ću prestati da igram, ali će košarka i Panatinaikos nastaviti dalje. Ništa se neće promeniti".

Tokom bogate karijere Dijamantidis je osvojio tri titule u Evroligi, devet u domaćem šampionatu i devet puta se radovao peharu u Kupu Grčke. Sa nacionalnim timom je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji Crnoj Gori 2005. i srebro na Svetskom prvenstvu u Japanu godinu dana kasnije. Individualna priznanja je teško nabrojati...

"Osećam se ispunjeno. Još uvek ne gledam unazad, ali bilo je mnogo lepih momenata. Nikada nisam očekivao da će se sve to desiti. Nadam se samo da ću biti zdrav i da ćemo osvojiti nešto u sezoni koja sledi", zaključio je sjajni plejmejker.

A, gazda kluba iz Atine se "otvorio" za narednu sezonu. Na mesto trenera je postavljen Aleksandar Đorđević, a ekipu su pojačali: Nik Kalates, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Džejms Feldin i Aleksandar Pavlović.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Dijamantidis najavio kraj karijere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015

Legendarni košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis najavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru..."Odluka je doneta, više ne razmišljam o tome. Želim da igram još jednu sezonu i završim karijeru na najbolji mogući način. Cilj mi je da budem zdrav i pomognem timu da osvoja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.