Delfini, konačno!

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2016, 04:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delfini, konačno!

Dobro su namučili Australijanci Savićeve pulene, ali je na kraju kvalitet ipak došao do izražaja. Najvažnije od svega je da je probijen led i nadamo se da je ovo samo buđenjeu pohodu na očekivanu zlatnu medalju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je upisala prvu pobedu na olimpijskom turniru u Riju, savladala je Australiju sa 10:8 u četvrtom kolu grupne faze, pa će u poslednjem kolu protiv autsajdera Japana  imati priliku da overi plasman u četvrtfinale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
'Oziji' su poveli iz prvog napada, mi preokrenuli, ali prva deonica se završava nerešeno - 2:2.

Australija u drugom periodu stiče dva gola prednosti, uspevamo da se vratimo u egal, ali velikom nepažnjom dozvoljvamo sebi da primimo gol u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, pa na velikom odmoru gubimo sa 5:4.

U trećem kvartalu je Srbija igrala sjajno u odbrani, golom Miće Aleksića izjednačila rezultat, a potom i preko Prlainovića uspela da povede. Međutim, u poslednji period ušlo se pri nerešenom rezultatu 6:6.

Obrana Baneta Mitrovića u prvom napadu 'Kengura' u četvrtoj četvrtini sa igračem više dao je krila našim reprezentativcima i preko Andrije Prlainovića uspevamo da povedemo (7:6).

Sjajna defanziva donosi nam mogućnost da odemo prvi put na dva razlike, imali smo i igrača više, ali se isprečila prečka.

Na drugoj strani primamo gol sa igračem manje, Duško Pjetlović je zaradio isključenje, ponovo je egal na pet minuta pre kraja meča.

Drama se nastavlja, briljiramo u odbrani, Jakšić je sa 'drugog sprata' doneo novo vođstvo našem timu iz akcije sa igračem više, a nakon još par odbranjenih ataka rivala, Filip Filipović pogađa za velikih 9:7 na nešto manje od dva minuta do kraja!

Australijanci ostaju bez daha, prokockali su šansu da se vrate u meč iako su opet imali igrača više, a na drugoj strani Boba Nikić pogađa za 10:7 i otklanja sve dileme oko pobednika.

Do kraja naš rival uspeva samo da ublaži poraz, završilo se rezultatom 10:8.

Srbija uoči poslednjeg kola ima skor od jedne pobede, dva remija i jednog poraza i nalazi se na četvrtoj poziciji grupe A.  Čekamo konačan rasplet, u najboljem slučaju ćemo završiti kao drugi, a da bi se to desilo neophodno je da savladamo Japan, da Mađarska izgubi od Brazila, a Grčka od Australije. Ako pobede Grci i Mađari bićemo četvrti, u ostalim scenarijima je situacija dosta komplikovanija i gleadće se međusobni dueli i gol razlika.

Valja napomenuti da su naši vatepolisti jutros imali sa tribina vetar u leđa, bodrili su ih košarkaški reprezentativci Srbije, koji su par sati ranije pokazali zube 'Drim timu' i bili nadomak senzacije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIO 2016: ‘Delfini’ se bude, pala je Australija

Izvor: HotSport.rs, 13.Avg.2016

U 4. kolu “A” grupe Srbije je savladala Australiju sa 10:8 i obezbedila je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara.. . Mučio se opet naš tim sve do poslednje četvrtine. Vodili su Australijanci, naši su stizali i kada je bilo najpotrebnije isplivali sa dna i zabeležili prvu pobedu na turniru....

Nastavak na HotSport.rs...

SAVIĆ: Sami smo sebi nametnuli pritisak

Izvor: HotSport.rs, 13.Avg.2016

Vaterpolisti Srbije ostvarili su prvu pobedu na Olimpijskom turniru i to tek u četvrtom kolu!. . Srbija će sigurno igrati u četvrtfinalu, ali ovako će do eventualnog zlata težim putem.. RIO 2016: ‘Delfini’ se bude, pala je Australija. – Sigurno još jedan izuzetno težak meč. Znamo da su...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.