Defanzivac koji je odbranio penal Ševčenku, završio u zatvoru! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2016, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Defanzivac koji je odbranio penal Ševčenku, završio u zatvoru! (video)

Stariji se sećaju neverovatne scene, na kraju je fudbalski vagabund završio iza rešetaka!

Oni koji prate Seriju A iz vremena kada je ova liga bila ubedljivo najjača na svetu setiće se Fabija Bilike.

Fudbaler iz Brazila koji je igrao za Veneciju (jedno vreme i legendarni Rambo Petković je nosio dres ovog kluba u Seriji A) je zamenio na golu isključenog čuvara mreže i odbranio penal Ševčenku protiv Milana. Doduše Ukrajinac je u nastavku akcije postigao gol, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali je Bilika svakako stekao nešto da priča unucima.

Poznat je i po tome što se jedini radovao kada je njegov zemljak Tuta postigao gol u meču između Venecije i Barija. Izgleda da Brazilci nisu znali da je meč dogovoren i da je trebalo da završi remijem.

Bilo kako bilo, Bilika je posle Venecije prešao u Palermo, koji je preuzeo tadašnji vlasnik Venecijanaca, Mauricio Zamparini, ali mu je jug manje prijalo od severa Italije.

Kasnije je menjao klubove kao čarape, bio u Istru, Breši, Ankoni, Kelnu, brazilskim klubovima. Igrao je početkom veka sa Ronaldinjom u olimpijskoj reprezentaciji Brazila, na igrama u Sidneju.

Udario je trenera u Gremiju 2004. otpušten je, zbog fizičkog napada i krivično gonjen. Na Siciliji su ga tražili jer nije plaćao alimentaciju za dete. Zatim je bio optužen zbog seksualnih odnosa sa maloletnicom, a na kraju i za silovanje pre nekoliko godina.

Sada je u zatvoru, ponovo alimentacija, ovoga puta u Brazilu, dva meseca će morati da bude u zatvoru. Priča se da je ostao bez novca, poslednji put je igrao pre par godina u Turskoj za Elazig.

Danas ima 37 godina, nema klub, može da izađe odmah iz zatvora ako plati ceo iznos, nema novca.

Ostala je istorija, pre svega odbranjeni penal, iako je bio igrač...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.