DŽOŠUA JE NOVI VLADAR! Britanac srušio Klička na Vembliju u 11. rundi (FOTO (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽOŠUA JE NOVI VLADAR! Britanac srušio Klička na Vembliju u 11. rundi (FOTO (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Svet je dobio novog bokserskog vladara! To je Entoni Džošua koji je na prepunom Vembliju pobedio Vladimira Klička!

Ali tek u 11. rundi nakon što je veterana boksa dva puta oborio na zemlju. Time je objedinio IBF, WBA i IBO titulu.

Nije Kličko bio nokautiran, ali je sudija prekinuo meč u toj 11. rundi nakon nekoliko strašnih udaraca.

Bila je ovo 19. pobeda u njegovoj karijeri i 19. pobeda nokautom.

Ukrajinac je prvi ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u ring, dok ga je sa razglasa pratila pesma Red Hot Čili Pepersa ''Can't stop''. Zatim je Vembli proključao prilikom ulaska Džošue, a vredi pomenuti da je na ovom engleskom stadionu bilo oko 90.000 ljudi. Većina je, naravno, navijala za domaćeg takmičara Džošuu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Oprezno su oba boksera ušli u meč,  a inicijativa u prvoj rundi svakako je bila na strani iskusnijeg Klička. Ukrajinac je odmah preuzeo sredinu ringa, ali je Džošua prvi zapretio prednjim krošeom. Kličko je bolje kontrolisao prvu rundu prednjim direktom  i nije dopuštao protivniku ulazak u klinč. Držao ga je na distanci.

I druga runda je završena, a nismo videli nijednu razmenu. Mada, vredi pomenuti jedan direkt na obe strane. Džošua je prvi pripretio, ali se ''dedica'' Kličko nije dao. Kao i u prvoj, tako je i u drugoj viđeno ispitivanje snaga.

Kličko je u treću rundu krenuo agresivno. Uputio je prednji levi direkt nakon čega je Džošua vratio krošeom. Konačno smo videli malo boksa u ovoj trećoj rundi, ali ni posle četvrte niko nije bio u prednosti. Iako je Kličko uputio sjajan direkt i Džošuinu glavu.

To kao da je razljutilo Britanca ko je u petoj rundi za pola minuta napravio strašnu seriju udaraca. Čak  je i oborio Ukrajinca na patos. U tom trenutku, Džošua je bio strahovit u ringu i publika je to znala da ispoštuje. Međutim, izgubio je snagu i dozvolio da Kličko na iskustvo praktično vrati sve one udarce Džošui. Jedino ga nije oborio dole.

Tek u ovoj petoj rundi prvi put smo videli krv...

Foto: Tanjug/AP

...a zatim i prvo brojanje za Džošuu u karijeri, u ovoj šestoj rundi. Kličko je diktirao tempo na polovini borbe i nije dozvoljavao protivniku da diše.

Pogodio je Kličko desnim, pa zatim i levim spojeno i činilo se da će Džošua posustati. Ipak, u finišu šeste runde i Ukrajinac je izgubio snagu i rundu su rutinski priveli kraju.

— TheUnorthodoxStance (@theUstance) April 29, 2017

Orilo se ''Kličko, Kličko'' na početku sedme runde u kojoj je Džošua eskivirao dva krošea na samom startu. Potom je Britanac preuzeo inicijativu i sve češće izazivao protivnika na desni direkt, ali finiš sedme runde nije doneo nikakvu razmenu udaraca.

Kličko je ponoov napao, ovoga puta na početku osme runde. Diktirao je ritam, mada je ova osma runda izgledala kao prve dve sa ovog meča. Više je bilo eskivaža nego nekih dobrih udaraca. Kličko kao da je skupljao poene, ali je imao sreće da je zvono označilo kraj osme runde.

U tom trenutku Džošua kao da se ''probudio'' i krenuo u ofanzivu svestan da će izgubiti ako bude samo primao udarce.  A primio je par krošea... Deveta runda je bila za zaborav, dok je Džošua u desetoj tražio svoju borbu. Kličko nije menjao stil koji mu je donosio rezultat do tog trenutka.

Moglo bi se reći da je ovo bila Kličkova runda, međutim sudije su bile na velikom ispitu pred dve poslednje. Uzdrman je bio Kličko na startu 11. runde, kada je Britanac krenuo silovito u napad. Kao da se čuvao u prethodne dve runde za ove poslednje dve.

Strašan aperkat desnom rukom i Kličko je pao. Jedva je stajao na nogama i nakon levog krošea. To je jednostavno bio kraj za Ukrajinca...

Swifttttt uppercut did it! What a fight #JoshuaKlitchsko #knockout pic.twitter.com/dm45X7mrYy

— Marly (@Marlinstarz) April 29, 2017

Ne samo kraj na ovom meču, verovatno i karijere u kojoj je doživeo pet poraza. Ovaj peti upravo od Džošue.

- Svako može da boksuje, ali da biste bili šampion morate imati nsžan i čvrst karakter. U nekoliko trenutaka sam izgubio snagu - rekao je Džošua koji je zatim pozvao Tajsona Fjurija da se bore.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džošua jeste pobedio Klička i postao najbolji, ali ovo nikada u karijeri nije doživeo (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Apr.2017, 00:14

Entoni Džošua je uspeo da pobedi Vladimira Klička i objedini IBF, WBA i IBO titulu, ali tek posle 11 rundi...Pred oko 90.000 ljudi na Vembliju, Džošua je upisao svoj 19. trijumf u karijeri na isto toliko borbi...Iako je postao šampion, na meču protiv Klička dogodilo mu se nešto što nikada u...

Nastavak na Telegraf.rs...

Fjuri brutalno odgovorio Džošui na prozivke: Ja sam se igrao s Kličkom, a ti si bio i mrtav pored njega!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Apr.2017

Tajson Fjuri se nedavno vratio iz penzije i pokušava da se što bolje pripremi za konačan povratak u ring...Ko zna, možda bi to moglo da se desi upravo protiv Entonija Džošue koji je objedinio tri pojasa nakon što je osvojio titulu svetskog prvaka pobedom nad Vladimirom Kličkom...Kličko je pre...

Nastavak na Telegraf.rs...

Ko je Džošua? Zidar i robijaš koji bi podelio pivo sa Obamom

Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2017

Upoznajte prvaka sveta u boksu koji je prebio Vladimira Klička..Entoni Oluvafemi Olaseni Džošua. Kraće - Femi. Jasnije - prvak sveta u boksu, vladar IBF, WBA i IBO kategorije. Najkraće - pobednik. Malo duže - potpuno "lud" pobednik. A, realno, takav moraš da budeš da bi ušao u ring, između...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.