DK: Poraz Novaka i Nenada, Kazahstan vodi 2-1!

Izvor: B92, 05.Mar.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Poraz Novaka i Nenada, Kazahstan vodi 2-1!

Teniska reprezentacija Srbije gubi od Kazahstana sa 2-1 posle dva dana duela 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa.

U duelu dublova andrej Golubjev i Alakeandar Nedovjesov pobedili su Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića sa 3-0, po setovima 6:3, 7:6, 7:5.

Prethodno je u petak Đoković savladao Nedojesova sa 3-0, dok ej Troicki izgubio od Kukuškina sa 3-0.

U nedelju će prvo na teren Troicki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Nedovjesov, a ukoliko srpski teniser pobedi, odlučujući duel trebalo bi da odigraju Đoković i Kukuškin.

Srpski dubl dobro je počeo meč protiv Kazahstana. Poveo je odmah sa 2:0 uz brejk, ali je olako ispustio tu prednost i do kraja meča je još samo u jednom gemu imao šansu da oduzme servis protivniku.

Tok meča:

Duel je počeo lagano, oba dubla dobila su po dva startna servis gema, ali je onda Srbija napravila brejk. Na servis Nedovjesova Đoković i Zimonjić su uspeli da pritisnu rivale i povedu sa 3:2.

Već u sledećem gemu Kazahstanci su se vratili i to na servis Đokovića. Prvi teniser sveta u singlu promašio je nekoliko prvih servisa i Golubjev i Nedovjesov su izjednačili.

Usledio je potpuni preokret. Kazahstan je poveo sa 4:3, a onda je Nenad Zimonjić odservirao tri dvostruke servis grerške u jednom gemu, Kazahstan je napravio novi brejk i dobivši četvrti uzastopni gem poveo je sa 1-0 u setovima (6:3).

Izuzetno važan bio je početak drugog seta. Kazahstanci su imali tri brejk šanse na servis Đokovića, ali srpski dubl je uspeo da povede sa 1:0. U nastavku drugog seta nije bilo brejk šansi.

Kazahstanci su delovali uigrano, nisu dozvoljavali srpskom dublu da im priprreti, pa je o ishodu drugog seta odlučio taj-brejk. Srbija je dobro počela 13. gem, povela je sa 2-0, ali usledio je preokret. Kazahstanci su dobili narednih pet poena i došli su u priliku da povedu sa 2-0. To su i učinili tri poena kasnije, Nedovjesov je odservirao za 7-3 i 2:0.

U trećem gemu trećeg seta srpski dubl je stigao do prve brejk lopte od prvog seta, ali nije uspeo da je pretvori u vođstvo od 2:1. U nastavku meča ništa se nije promenilo. Kazahstanci su dobro servirali i čekali su svoju priliku koju su dočekali u 12. gemu. Napravili su novi brejk i ostvarili maksimalnu pobedu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dejvis kup,   Viktor Troicki

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO, FOTO) SRBIJA NA KORAK OD AMBISA: Kazahstan posle dubla poveo sa 2:1

Izvor: Kurir, 05.Mar.2016

Teniska reprezentacija Srbije u treći dan duela 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Kazahstana ulazi sa zaostatkom od jednog poena (1:2) i obavezom da pobedi oba singla...Srbija za koju su u dublu igrali Novak Đoković i Nenad Zimonjić, poražena je od kazahstanskog para Andrej Golubjev i Aleksandar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.