Čudesna pobeda Ane, Novak nezaustavljiv!

Izvor: RTS, 19.Jan.2014, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesna pobeda Ane, Novak nezaustavljiv!

Odličnom i hrabrom igrom, u meču za pamćenje, Ana Ivanović načinila senzaciju u Melburnu, pobedila posle preokreta najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). Đoković u četvrtfinalu, bez ikakvih poteškoća izašao na kraj sa Fonjinijem 3:0 (6:2, 6:0, 6:3). Zimonjić i Kuznjecova eliminisani u "miksu".

Senzacionalna pobeda Ane Ivanović nad najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams u Melburnu sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Posle četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgubljena meča od Amerikanke, i to bez osvojenog seta, Ana Ivanović je pružila fantastičnu partiju i hrabrom igrom i snažnim udarcima priredila najveće iznenađenje u dosadašnjem delu turnira u Melburnu.

Ana je od starta krenula hrabro, bila na ivici brejka već u prvom gemu, ali je Serena preokrenula i povela. Dobrom igrom Ivanovićeva je uspela da napravi brejk i povede sa 3:2, ali je Amerikanka odgovorila istom merom i diktirala tempo do kraja prvog seta koji je osvojila rezultatom 6:4.

I u drugom setu je Ana imala brejk šansu ali je ni ovoga puta nije iskoristila, ali nije, takođe kao i u prvom setu nešto kasnije, pa je povela sa 3:2.

Ovaj put je iskoristila prednost i na svoj servis uvećala vođstvo. Vilijamsova se držala u setu odličnim servisom, ali je o svojoj sudbini odlučivala Ana koja je iskoristila treću set loptu i izjednačila rezultat, što je ujedno bio njen prvi osvojeni set protiv Vilijamsove.

Odlučujući set Ana je započela maestralno. Vrlo brzo vođstvo od 3:0, što je pružilo priliku srpskoj teniserki da mirno i bez previše rizika odigra meč do kraja, što je ona pametno iskoristila i na kraju osvojila set sa 6:3.

"Morala sam da odigram najbolje što umem. Rekla sam sebi - moraš da dobro da udaraš, i sve3 sam dobro uradila. Neverovatno je pobediti takvu veliku šampionku, ali i ona je ljudsko biće , može se igrati protiv nje", izjavila je Ana nakon meča.

U četvrtini finala, Ana Ivanović će igrati protiv bolje iz duela Delakua - Bušar.

Od srpskih tenisera, i Đoković je odigrao svoj meč u Melburnu, protiv Fabia Fonjinija.

Novak je sjajnim servisima otvorio meč, igrao sigurno i vrlo brzo stigao do brejka a zatim i do prednosti od 4:1. Fonjini je uspeo samo da smanji rezultat u prvom setu, ali ne i da zaustavi Novaka u naletu, pa je prvi set pripao srpskom teniseru rezultatom 6:3.

Na startu drugog seta, Đoković je vezao dva brejka, i poveo vrlo brzo sa 4:0, što je jasno stavilo do znanja Fonjiniju da ni u ovom setu nema šta da traži. Fonjini je nastavio sa greškama, Đoković nije praštao, što mu je donelo i drugi set, ovaj bez izgubljenog gema - 6:0!

Fonjini je rešio da pruži otpor u trećem setu, sasvim očekivano, ali je Đoković sigurno odigrao prvih nekoliko gemova, a onda napravio brejk i "odlepio" se na 4:2, što mu je pružilo priliku da završi meč bez ikakvih uzbuđenja.

Ovako je protekao meč između Novaka Đokovića i Fabija Fonjinija: 

08.11 - Nenad Zimonjić i Ruskinja Svetlana Kuznjecova eliminisani su već na startu u konkurenciji mešovitih parova pošto su u Melburnu izgubili od britansko-ruskog "miksa" Kolin Fleming / Anastasja Rodionova sa 6:4, 6:4.

7.15 - Gotovo je, bez ikakvih problema Đoković savladao Fonjinija sa 3:0 (6:3, 6:0, 6:2). 

7.07 - Đoković drži meč u svojim rukama, pravi brejk i vodi sa 4:2. Još dva gema ga dele od pobede. 

6.50 - Fonjini osvaja prvi gem u trećem setu, ali Đoković odgovara istom merom, izjednačeno je - 1:1. 

6.39 - Još jedan brejk pravi Novak i servira za drugi set. Đoković ne propušta priliku, i osvaja drugi set bez izgubljenog gema.

6.31 - Na početku drugog seta, Đoković je vezao dva brejka, dok je bio siguran na svom servisu, što mu je donelo ogromnu prednost od 4:0. 

6.15 - Prvi set osvaja Novak, rezultatom 6:3. 

5.58 - Novak je napravio brejk, i poveo sa 3:1. Otvorio je meč odličnim servisima, imao tri brejk šanse, ali se Italijan "izvukao". Ipak ovaj put nije mogao. 

5.45 - Počeo je meč između Đokovića i Fonjinija. 

Ovako je protekao meč između Ane Ivanović i Serene Vilijams: 

5.23 - Gotovo je! Fantastična pobeda Ane Ivanović nad Serenom Vilijams 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). 

5.16 - Još jednom bez izgubljenog poena Ana osvaja gem, vodi sa 5:2, i na pragu je senzacionalne pobede! 

5.05 - Furiozan start Ane Ivanović u trećem setu, vodi sa 3:0! 

5.00 - Vreme je za odlučujući set, na servisu je Ana Ivanović.

4.55 - Odlična igra Ane Ivanović i sjajan način da se osvoji set. Serena je imala prednost, ali je srpska teniserka preokrenula i osvojila set! 

4.45 - Još jedan odličan gem Ane Ivanović, osvaja ga bez izgubljenog poena, vodi sa 5:3. 

4.30 - Prvi brejk u drugom setu pravi Ana Ivanović, koja vodi sa 3;2. 

4.17 - Kao i na početku prvog seta, Ana je bila vrlo blizu brejka, ali se Serenea Viljams odbranila i osvojila gem. 

4.10 - Uprkos velikoj borbi i odličnoj igri, Ana Ivanović je izgubila prvi set sa 6:4. 

4.05 - Kineskinja Li Na pobedila je Ruskinju Makarovu sa 2:0 (6:2, 6:0). 

4.00 - Fantastična igra Ane, koja osvaja gem i poravnava rezultat na 4:4 bez izgubljenog poena. 

3.57 - Ipak, vođstvo nije dugo trajalo, Serena uzvraća brejkom, nakon čega osvaja gem na svoj servis i vodi sa 4:3. 

3.50 - Evo prvog brejka! Ana vodi sa 3:2. 

3.40 - Nema brejka u prva tri gema, iako je Ana bila vrlo blizu u prvom, imala je prednost, ali je Serea Vilijams uspela da se izvuče i preokrene. 

3.25 - Počeo je meč na Rod Lejver areni, prvi servis ima Serena Vilijams. 

3.10 - Za desetak minuta počinje meč između Ane Ivanović i Serene Vilijams. 

3.00 - Flavija Peneta je savladala Anđelik Kerber sa 2:1 (6:1, 4:6, 7:5).  

2.30 - Duel Ane Ivanović i Serene Vilijams, koji je po planu trebalo da počne u 2.30 sati po srednjeevropskom vremenu, počeće za oko trideset minuta. 
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Novak je broj jedan u Melburnu"

Izvor: B92, 19.Jan.2014

Italijan Fabio Fonjini bio je oduševljen igrom Novaka Đokovića posle ubedljivog poraza od srpskog tenisera (6:3, 6:0, 6:2) u četvrtom kolu Australijan opena..."Nikada nije lako igrati protiv njega, on je četiri puta ovde osvojio titulu. Mislim da u prvom i trećem setu nisam igrao toliko loše kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.