Čelsi traži slamku spasa u poslednjem kolu, Seltik pred osminom finala

Izvor: Blic, 05.Dec.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi traži slamku spasa u poslednjem kolu, Seltik pred osminom finala

Aktuelni prvak Evrope u fudbalu, Čelsi igra protiv Nordsjelanda odlučujući meč F grupe za plasman u osminu finala Lige šampiona, ali sudbina "plavaca" zavisiće i od rezultata utakmice Šahtjor - Juventus.

Čelsi igra veoma loše u poslednje vreme, a novi menadžer Rafa Benitez u prva tri meča nije uspeo da zabeleži pobedu.

"Plavcima" je za plasman u osminu finala potrebna pobeda nad danskim šampionom, ali i poraz Juventusa u Donjecku. Ako ispadne, Čelsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će postati prvi osvajač LŠ koji sledeće sezone nije prošao prvu fazu elitnog takmičenja.

"Moramo da popravimo stanje stvari na terenu kako bi naši navijači imali razloga da se raduju i da budu srećni. U Čelsiju ima dosta iskusnih igrača koji igraju dosta dugo na vrhunskom nivou. Vidim kako rade na treninzima i jasno mi je da žele da dodju do rezultata koji u poslednje vreme nisu sjajni", rekao je Benitez.

U slučaju neuspeha, Čelsi će morati da se zadovolji trećim mestom i nastavkom takmičenja u Ligi Evrope na proleće.

Kada je u pitanju E grupa, u poslednjem kolu bitku za osvajanje prvog mesta vodiće ekipe Bajerna i Valensije. Oba tima su do sada sakupila po 10 bodova, s tim što su Bavarci bolji u međusobnom duelu.

U poslednjem kolu ekipa Jupa Hajnkesa dočekuje beloruski Bate Borisov koji je već osigurao Ligu Evrope, dok će Valensija gostovati kod poslednjeplasiranog Lila.

Priliku da napravi odličan rezultat, odlazak u osminu finala LŠ, ove sezone imaće škotski Seltik u G grupi. "Keltima" je za to potrebna pobeda na domaćem terenu protiv moskovskog Spartaka i da Benfika ne slavi u gostima protiv Barselone.

"Nismo oduvek gledali sa oduševljenjem na način na koji Seltik igra fudbal. Ipak, navijači kluba iz Glazgova zaslužuju da se njihovi ljubimci plasiraju u osminu finala Lige šampiona. Bez navijača Seltika, u nastavku takmičenja bilo bi mnogo tiše na utakmicama", rekao je najbolji fudbaler današnjice i član Barselone Lionel Mesi.

Španski klub je već osigurao prvo mesto u grupi, a jedini poraz u LŠ ove sezone doživeo je upravo u Glazgovu.

Turski Galatasaraj i rumunski Kluž će u poslednjem kolu H grupe voditi veliku borbu za osvajanje drugog mesta. Oba tima imaju po sedam bodova, ali Galatasaraj ima bolji rezultat u dva medjusobna okršaja.

Galatasaraj će u poslednjem kolu gostovati portugalskoj Bragi, a mnogo teži zadatak imaće će Kluž koji putuje na megdan Mančester Junajtedu.

Parovi šestog kola LŠ i tabele:

Grupa E:

Šahtjor - Juventus (20.45)

Čelsi - Nordsjeland (20.45)

TABELA: Šahtjor 10, Juventus 9, Čelsi 7, Nordsjeland 1.

Grupa F:

Lil - Valensija (20.45)

Bajern - Bate (20.45)

TABELA: Bajern 10, Valensija 10, Bate 6, Lil 3.

Grupa G:

Barselona - Benfika (20.45)

Seltik - Spartak (20.45)

TABELA: Barselona 12, Benfika 7, Seltik 7, Spartak 3.

Grupa H:

Mančester Junajted - Kluž (20.45)

Braga - Galatasaraj (20.45)

TABELA: Mančester Junajted 12, Galatasaraj 7, Kluž 7, Braga 3.

Povezane vesti: Čelsi protiv Benfike za polufinale, Real želi novu goleadu protiv APOEL-a
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa dobija novog šampiona, Čelsijevu krunu skinuli Juve i Šahtjor!

Izvor: Blic, 05.Dec.2012

Liga šampiona će imati novog prvaka! Čelsi nije uspeo da prebrodi prvu fazu jer je i pored deklasiranja Nordsjelanda (6:1) ispao iz elitnog takmičenja usled pobede Juventusa na gostovanju Šahtjoru (0:1). Upravo će timovi koji su igrali u Donjecku nastaviti sa nastupima, dok će "plavci" morati...

Nastavak na Blic...

LŠ (Grupe E i F): Čelsi uzalud rešetao Dance, Juve slavio u Donjecku (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2012

Evropski presto ostao je upražnjen i čeka novog gospodara. Čelsi je uzalud rešetao mrežu Nordsjelanda, pošto je Juventus uspeo da pobedi Šahtjor i jednim udarcem ubio čak tri muve – izbio na čelo E grupe, eliminisao aktuelnog šampiona i zapušio usta svim kritičarima da će namestiti meč...

Nastavak na MozzartSport.com...

LŠ: Čelsi završio takmičenje, prošao Seltik

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2012, 00:17

Branilac titule u Ligi šampiona, engleski Čelsi neće ponoviti uspeh iz prošle sezone, pošto je večeras uprkos ubedljivoj pobedi protiv Nordsjilanda 6:1, eliminisan u grupnoj fazi, jer je Juventus pobedio u Donjecku sa 0:1...Prvi u grupi posle trijumfa protiv Šahtjora u Donjecku - fudbaleri Juventusa.. ..Čelsi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.