Buongiorno italia: Golmanska vrteška - Handa u Romi, Perin na Meaci, Karnezis postaje Napolitanac, Neto rezerva Bufonu

Izvor: MozzartSport.com, 27.Mar.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno italia: Golmanska vrteška - Handa u Romi, Perin na Meaci, Karnezis postaje Napolitanac, Neto rezerva Bufonu

Igrači Juventusa napravili pakt od 10 evra, Miha kod Sarija - fudbal i tajne, Imobile prodaje kuću u Dortmundu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski sportski listovi pišu o budućim promenama na golovima klubova Serije A, Mihajlovićevoj poseti njegovom kolegi u Empoliju Sariju, problemima Kontea da nađe golgetera za Italiju, aspiracijama Lacija da osvoji drugo mesto, povratku Kastana na teren i paktu koju su napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrači Juventusa posle izjave Kontea,  koju su doživeli kao neku vrstu uvrede, “da se ne ide u restoran gde večera košta 100 evra sa deset evra u džepu”.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Posle jučerašnje analize budućih promena na klupama timova Serije A, Gazeta se danas pozabavila golmanima italijanskih prvolligaša najavljujući dosta promene na golovima klubova na Čizmi.  „Bufon + Neto, previše blagodeti i za Juve?“, pita se Gazeta budući da je brazilski golman već kaparisan od strane Stare dame, a da je Bufon juče bio vrlo odlučan u želji da brani gol Azura i na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.  godine.  Gazeta se pita koliko bi Neto mogao da ima prostora,  da li bi prihvatio pozajmicu u neki drugi klub, tim pre što Storari i Juve imaju nameru da produže saradnju.

S druge strane u perspektivi su i promene na vratima brojnih klubova: “Golmanska vrteška sa Handanovićem, Perinom, Siriguom i Vivijanom“.  Po Gazeti Handanović i Sirigu su kandidati za naslednika De Sanktisa na golu Rome, Perin bi mogao da uskoči na mesto Handanovića u Interu, Karnezis iz Udinezea je na meti Napolija, Vivijano ima nekoliko ponuda da napusti Sampdoriju.

I dok selektor Azura Antonio Konte nema problema sa golmanima i odbranom u napadu muku muči da nađe jednog dostojnog centarfora naslednika slavnih prethodnika: „Plavi alarm, nedostaje golgeter. Italijanski centarfori tresu mreže sve ređe“, lamentira Gazeta uz podsećanje da je najbolji strelac Azura od kako ih je preuzeo Konte Đorđo Kjelini, defanzivac Juventusa sa dva postignuta gola.

Mladi španski fudbaler Suso koji je stigao u Milan prošlog leta iz Liverpula privukao je pažnju sa dva gola i igrom na prijateljskoj utakmici protiv Ređane pa je Gazeta napravila intervju sa njegovim trenerom iz Almerije Fransiskom: „Suso mora da igra jer na terenu pravi razliku“.

Prostor na naslovnoj Gazete još jednom je zaradio Siniša Mihajlović, ovoga puta posetom njegovom kolegi Mauriciju Sariju, treneru Empolija: „Miha kod Sarija, dva sata zatvoreni: fudbal i tajne“ . U podnaslovu list piše da su dvojica trenera pričali o taktici, raznim formacijskim varijantama, izvođenju slododnih udaraca i kornera, trenrinzima i kako je podvukla Gazeta, „možda o Milanu, pošto ime obojice stručnjaka figurira na listi mogućih naslednika Inzagija“.

Na naslovnoj milanskog sportskog dnevnika je i pobeda Brazila protiv Francuske3-1 u Sent Deniju: “ Brazil leti sa Nejmarom, preokrenuo rezultat i potopio Francusku“. Zatim u istoj rubrici je i tekst o paradoksu Lukasa Podolskog koji nije još uvek postigao gol u dresu Intera, a protiv Australije se upisao u listu strelaca po 48 puti za Manšaft: „Podolski, slabašan u Interu, snažan sa Nemačkom“.

CORRIERE DELLO SPORT

„TEMPERATURA LACIO“, upadljivo je najveći naslov na prvoj strani Korijerea sa fotografiojm trenera Nebeskoplavih Stefana Piolija . Naime juče je u sportski centar Lacija u Formelu, varošici pored Rima, došlo više od dve hiljade navijača da pozdrave svoje ljubimce koji nemaju reprezentativne obaveze.  Pioli je juče u razgovoru sa đacima jedne rimske škole, u okviru jedne zajedničke akcije grada Rima i Lacija za širenje tolerancije na stadionu i među navijačima različitih klubova, poručio:  „Od navijača dobijamo energiju da osvojimo drugo mesto koje garantuje ulazak u Ligi šampiona“. Felipe Anderson je u intervjuu za brazilske medije potvrdio da se nalazi u životnoj formi: „Živim svoj san“.

Iz tabora Vučice u Trigoriji stigla je jedna lepa vest pošto je povratak Leandra Kastana na teren, posle operacije na glavi, sve bliži: „Kastan je spreman da krene iz početka“. U podnaslovu se ističe da će sledeće nedelje biti odlučujuća kontrola i da od rezultata tog pregleda zavisi da li će Brazilac dobiti lekarsku dozvolu da ponovo zaigra. U međuvremenu u Romi ga svi željno očekuju.

Rimski dnevnik priprema teren i za utakmicu italijanske reprezentacije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, protiv Bugarske u Sofiji i piše o promena koje je već sproveo novi selektor: „Konteove revolucionarne promene u nacionalnoj selekciji“. U podnaslovu se zapaža da je Konte već izbrisao sa spiska 10 igrača koji su bili deo selekcije koja je na SP u Brazilu ostvarila jedan od najgorih rezultata u istoriji italijanskog fudbala.

Korijere izveštava i o novim pravilima, mnogo strožijim, za upis timova u šampionat Serije A: „Haos budžeti, nova pravila za Seriju A“.  U tekstu se objašnjava da su promene uvedene da bi se predupredilo ponavljanje slučaja Parma.

TUTTOSPORT

„Juve, pakt od 10 evra“,  naslov je preko cele prve strane torinskog sportskog dnevnika koji aludira na čuvenu izjavu Antonija Kontea da se ne ide u restroan sa 10 evra u džepu gde večera košta 100 evra po glavi. List otkriva pozadinu po kojoj je igrače Juventusa pogodila u ponos ta izjava Kontea i da su oni napravili pakt da pokažu Konteu i svima ostalima da vrede mnogo više i da mogu da stignu i do finale Lige šampiona.  Prema pisanju Tutosport to je tajna ovogodišnjih uspeha Juventusa.

Drugi naslov po značaju na prvoj strani je posvećen aktuelnom centarforu Borusije Dortmund i nacionalne selekcije Italije: „Imobile: tu je Milan!“. Tutosport izveštava da je bivši igrač Torina imao sastanak sa Adrijanom Galijanijem i njegovim menadžerom i da je u međuvremenu dao oglas za prodaju njegove kuće u Dortmundu.

„Super Glik: tajna mojih golova je dijeta“, izjavio je kapiten Torina koji i pored toga što je defanzivni igrač u ovoj sezoni je postigao već sedam golova. Sa priprema reprezentacije Italije pred meč sa Bugarskom oglasio se i drugi igrač Torina Mateo Darmjan, koji privlači veliku pažnju italijanskih top klubova: „Torinu sve dugujem“.  Ofanzivni bek je istakao da ne misli na prelazni rok i pored velikog broja naslova koji ga sele u najveće italijanske klubova i da sada misli samo na nacionalnu selekciju i kako da se zahvali onima koji su verovali u njega.

Piše: Željko Pantelić
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.