Buongiorno Italia: Kalčo ima boljeg strelca od Mesija i Iguaina

Izvor: MozzartSport.com, 27.Sep.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Kalčo ima boljeg strelca od Mesija i Iguaina

Rođendan Frančeska Totija i intervju njegove supruge i dalje su centralna tema italijanske sportske štampe

                          (OD STALNOG DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Polemika koju je rasplamsala Ilari Blazi svojim intervjuom povodom četrdesetog rođendana svog supruga Frančeska Totija nastavllja da monopolizuje stranice u italijanskoj štampi. Veliki prostor je dobilo saopštenje Totija u kojem je pokušao da ugasi požar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ističući da su odnosi sa Spaletijem i Palotom u međuvremenu “sintonizovani”, ali to nije zausavilo italijanske medije da analiziraju uticaj supruga i verenica na moderni fudbal, budući da su, zahvaljujući društvenim mrežama, sve prisutnije i sve aktinvnije u karijerama svojih izabranika. Piše se i o meču Lige šampiona Dinamo Zagreb – Juventus uz nepodeljeno mišljenja da će za šampiona Italije večerašnja utakmica biti “šetnja kroz Maksimir”. Pohvale su dobili u štampi Frank de Bur za način na koji je upravljao i rešio slučajeve Brozović i Kondogbija, dok Vinčenco Montela i Điđi Donaruma dele zasluge za činjenicu da Milan nije primio gol na poslednje tri utakmice. Tutosport obajvljuje nova pravila Siniše Mihajlovića i podvlači da niko u Evropi nema tako zavidnu frekventnost postizanja golova kao Andrea Beloti na startu sezone.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve uključi HD” poručuje Gazeta sa naslovne strane aludirajući na tandem Iguain – Dibala, budući da se prezime Iguaina u originalu piše sa H a skraćenica HD je postala univerzalna za sliku sa visokom definicijom.

“Iguain i Dibala moraju da predvode juriš u Zagrebu. Posle remija sa Seviljom, Juve je u obavezi da uknjiži prvu sezonsku pobudu u Ligi šampiona protiv Dinama iz Zagreba”, stoji u podnaslovu a prenose se i reči Alegrija koji je, s jedne strane tražio praktičan pristup utakmici od svojih igrača i podsetio novinare da se ne može uvek završiti utakmica sa pobedom 3-0 i da nije normalno da se padne u depresiju ako se to ne dogodi.

U redakcijskom komentaru sa eksplicitnim naslovom “Večeras je važna samo pobeda” list navodi sve razloge zbog kojih Juve mora da osvoji tri boda u Zagrebu.

“Rođendansko primirije. Spaleti na Totijevoj žurci posle uragana Ilari”, naslov je ispod zaglavlja kojim se aludira na pomirljivu poruku koju je Toti napisao na društvenim mrežama povodom intervjua njegove supruge i preciziranja da su sada odnosi sa trenerom Spaletijem i predsednikom Palotom odlični.

“De Burov metod: reintegrisani Brozović i Kondogbija”, izveštava Gazeta da je posle jučerašnjih odvojenih sastanak u četiri oka sa dvojiciom fudbalera, trener Intera stavio stvari na svoje mesto i da će Hrvat biti već na raspolaganju za utakmicu sa Spartom iz Praga u Ligi Evrope a  Francuz za meč sa Romom u prvenstvu.

“Milan sa blindiranim vratima. Već tri utakmice nije primio gol što nikome nije pošlo za rukom u Evropi”, ističe sportski dnevnik veoma interesantan statistički podatak. U podnaslovu se za to dostignuće pripisuju zasluge golmanu Rosonera Donarumi i treneru Monteli. “Donaruma ima prosečnu ocenu na nivou fenomena. U poslednjih 20 godina je među petoricom najbolje ocenjenih igrača Milana. Vidi se i ruka Montele u izgradnji bedema ispred gola Milana”, piše Gazeta.

CORRIERE DELLO SPORT

 “Toti 40: Ujedinjeni za Romu”, dominira naslov prvom stranom Korijerea sa fotografijom Frančeska Totija.  U podnaslovu se citira deo saopštenja Totija povodom intervuja njegove supruge Ilari Blazi u kojem je definisala Lučana Spaletija kao malog čoveka a Paloti poručila da razmisli dobro pre nego što otvori usta:”Svi smo ujedinjeni za dobro tima. Ilari je patila zbog mene jer me voli”.

Bivši gradonačelnik Rima Valter Veltroni u autorskom članku povodom rođendana Totija piše:” Niko kao on. Šampion velikodušnosti”. U tekstu Veltroni kaže da je Toti pravi Rimljanin i da ga zbog toga ceo grad voli ili poštuje, misleći na navijače Lacija.

Veltroni je posebno želeo da istakne Totijevu spremnost da pomogne ljudima u nevolji, posebno deci i da malo ljudi zna, kao on, koliko Toti daleko od očiju javnosti i televizijskih kamera pomaže onima koji su imali manje sreće u životu. Veltroni je ispričao i anegdotu kako je Frančesko u šali rekao da je imao nameru da da ime svojoj ćerki ime Roma, tako da kad je u školi prozove nastavnik izgovori: Roma Toti.

Još jedan naslov je posvećen Romi na prvoj strani:”Spaleti prodramo svoje igrače: Sada preokret”. U tekstu na unturašnjim stranama se kaže da je juče Spaleti držao osam sati igrače Rome u Trigoriji i da će dupli treninzi biti nastavljeni tokom cele sedmice, kao i da je Valter Sabatini na korak od ozvaničenja rastanka sa Romom, njegov deo posla će obavljati u budućnosti Franko Baldini.

“Zar nije Felipe Anderson u ulozi beka nepotrebni luksuz?”, pita se Korijere na naslovnoj strani. U podnaslovu i u tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Brazilac primoran od Inzagija da pokriva celu levu stranu terena, što mu oduzima snagu da bude lucidan u ofanzivnoj fazi igre.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik je podelio danas prvu stranu na Andreu Belotija i Marka Pjacu. “ Torino u ekstazi: Beloti je kralj Evrope”, naslov je posvećen golgeteru Torina. U podnaslovu se objašnjava da niko u Evropi, čak ni Iguain ni Mesi, nisu postizali tako često golove u ovoj sezoni kao Beloti. “Gol na svakih 58 minuta”, podvukao je Tutosport. List takođe otkriva nova pravila koja je Siniša Mihajlović uspostavio u Torinu. Prvo pravilo je da nema ostajanja u gradu gde se igrala utakmica u gostima, u Torino se vraćaju svi zajedno; nema obaveznog dana odmora, tim je obavešten o danu odmora tek veče ranije; obavezan zajednički ručak u sportskom centru Torina; slušanje glasne motivacione muzike u svlačionici pred početak meča; nema fiksnih parova po sobama na pripremama, gostovanjima ili u karantinu; instalacija televizora sa maksi-ekranom na kojem se emituju pre utakmice taktička uputstva Mihajlovića.

“Juve u Ligi šampiona: Takav vam je Pjaca” naslov je velikog intervjua sa hrvatskim igračem pred utakmicu sa njegovim bivšim klubom, zagebačkim Dinamom. U razgovoru sa Tutosportom Pjaca je upozorio svoje saigrače koji će istrčati na teren, on će biti na klupi jer se među startere vraća tandem Dibala-Iguain, da ne bi trebalo da potcene Dinamo i pored promene trenera i prodaje većine igrača tokom prelaznog roka. Pjaca je istakao posebno vrelu atmosferu na Maksimiru i ukazao da bi Juve trebalo da obrati pažnju na nova dva talenta hrvatskog fudbala: Ćorića i Pavičića.

Tutopsort prenosi na naslovnoj strani i glasine o veoma zategnutim odnosima između Kristijana Ronalda i trenera Zinedina Zidana. Real na ivici nervnog sloma: Ronaldo otpisao Zidana”, stoji u naslovu dok se u tekstu na unutrašnjim stranama prepričava da je Ronaldono, navodno, poslao sms poruku predsedniku Florentinu Perezu posle zamene protiv Las Palmasa u kojoj je napisao “Ovako ne ide”.

U dnu strane list piše pohvalno o trenerima Milana i Intera i tvrdi da su njih dvojica upseli da nametnu svoje ideje i da se to vidi na terenu i kroz rezultate;”De Bur i Montela: Milano otkrio snagu ideja”.

PIŠE: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Juve razbio maleni Dinamo, Sari se “napalio“ na Benfiku

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2016, 11:39

Mediji na Apeninskom poluostrvu najviše pažnje posvetili su Staroj dami i sjajnoj partiji u Zagrebu, a tu su i neizostavni Frančesko Toti, kao i Silvio Berluskoni..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Pobeda Juvea nad Dinamom i rođendanska žurka Frančeska Totija zauzimaju veliki prostor u italijanskoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.