Bravo Orlovi, vi ste naši heroji, ali Ameri su prejaki!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2014, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo Orlovi, vi ste naši heroji, ali Ameri su prejaki!

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Euforija je trajala samo tokom prvih pet minuta, kada je Srbija imala osam poena više... A onda su Ameri prešli u petu brzinu i rešili da Mundobasket završe na isti način na koji su ga i započeli - dominantnom igrom, možda i najboljom na turniru, i još ubedljivijom pobedom nad nemoćnom selekcijom Srbije - 129:92. Možda i neponovljiva šuterska partija kompletnog američkog tima, posebno za tri poena u prvom poluvremenu (11/16), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << apsolutno je uništila svaku nadu da Orlovi mogu da urade nešto više u ovom meču. Na kraju 15 od 30 ubačenih trojki dovoljno govori o tome kako su i koliko igrači SAD-a imali dobar dan u odlučujućem meču na prvenstvu. Da dodamo, naš tim je ubacio 5/25 van linije 6,75 metara...

Najefikasniji igrači u timu SAD-a bili su Irving sa 26 poena (6/6 za tri) i Harden sa 23 koša (3/5 za tri). Kod Orlova po 18 imali su Kalinić i Bjelica, 15 je dodao Bogdanović.

Pokretačka snaga kompletne akcije razbijanja Orlova bili su neverovatni Irving i Harden, koji su u prvih 20 minuta ubacili sedam od ukupno 11 trojki svog tima za rezultat 67:41. Igrači Saše Đorđevića dobro su otvorili meč, a preko Teodosića i Bjelice, uz vrlo dobru odbranu cele petorke, imali su osam poena viška posle uvodnih minuta - 15:7.

Ipak, ovakav razvoj situacije kao da je razljutio protivnika, koji je upalio motore, napravio ekspresnu seriju 15:0, poveo sa 22:15 i tada je već sve bilo gotovo. Naši su upali u veliki problem prilikom organizacije napada, rival je trojkama Karija, Irvinga i Hardena zasipao koš Srbije i na kraju prve četvrtine rezultat je bio 35:21.

Ipak, ono glavno usledilo je u drugoj deonici... Igrači Srbije bili su previše stegnuti, zbunjeni i nervozni i nisu uspevali da postignu ni koš iz igre jako dugo vremena, a to su igrači kakve ima Majk Kžiževski, nažalost, surovo kažnjavali.

Ovakvom, apsolutno ludom šuterskom partijom Ameri su brzo otišli i na "plus 30" (65:35), kada je definitivno bilo jasno da je kraj. Na poluvremenu rezultat je, najviše zahvaljujući Bjelici i Teodosiću, bio "samo" 67:41, a nastavak meča nije doneo boljitak.

Selektor Amerike iskoristio je priliku da, kao i Sale Đorđević, na teren uvede sve igrače i raspoložive snage. Američki šuteri su se razmahali, malo i promašivali, ali opet nisu ostavljali ni minimum prostora za Orlove da se eventualno vrate. Uz Bjelicu u drugom delu proigrali su Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić, koji su se svim srcem borili do kraja.

Već posle tri četvrtine ekipa SAD imala je već 105 ubačenih poena, na kraju 129, a Orlovi su, uz nekoliko vrlo lepih poteza, poput alej-upa u režiji Jovića i Štimca na kraju ublažili poraz i, bez obzira na sve, osvetlali obraz Srbije.

Svaka čast Orlovi, vi ste zaista naši šampioni!

---------------------------------------

SAD – SRBIJA 129:92 (35:21, 32:20, 38:26, 24:25)

SAD: Kari 10, Tompson 12, Rouz, Farid 12, Gej 11, Derozan 10, Irving 26 (4as), Plamli 1, Kazins 11 (9sk), Harden 23, Dejvis 7, Dramond 6;

Srbija: Teodosić 10 (7as), Simonović, Jović 6, Bogdanović 158, Bjelica 18, Marković 3 (6sk), Kalinić 18, Birčević, Krstić 4, Raduljica 9, Katić 2, Štimac 7.

---------------------------------------

(FOTO: Fiba.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Gotovo je: Krle rekao zbogom Orlovima

Izvor: MozzartSport.com, 15.Sep.2014, 00:37

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)..Orlovi su vicešampioni sveta, što je najveći uspeh srpske reprezentativne košarke! Iako su vanzemaljci s "one strane Atlantika" odigrali možda i najbolji šuterski meč na Mundobasketu i ubedljivo odbranili titulu prvaka sveta, naš fokus...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.