Brašanac: Nije sve izgubljeno

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brašanac: Nije sve izgubljeno

Fudbaler Partizana Darko Brašanac izjavio je da šampionska trka još nije završena i da bi veliki korak unapred mogla biti eventualno pobeda u derbiju.

U subotu od 19 časova u Humskoj se igra 146. večiti derbi u koji Crvena zvezda ulazi sa šest bodova više.

"Sigurno je da nam nije lako. Računali smo na pobedu u Kruševcu, ali smo poklekli i zakomplikovali sopstvenu sudbinu. Ipak, ne treba očajavati jer nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još sve izgubljeno"

"Veliki korak mogli bismo da napravimo već u subotu, ukoliko budemo slavili na derbiju“, rekao je Brašanac za Sport.

Brašanac ističe da derbi mora da bude svetinja za sve.

"Meč sa Crvenom zvezdom mora da bude svetinja za sve nas, neka vrsta prekretnice, koja bi nas vratila u trku za titulu. Pobeda bi mnogo značila i timu i navijačima, kojima želimo da se odužimo.“

Fudbaler “crno-belih“ naglašava da u derbiju motiva sigurno neće neodstajati.

"Nije uopšte pitanje da li možemo, jednostavno moramo da se podignemo. Motiva sigruno neće faliti, jer je derbi priča za sebe, nema igrača koji ne želi da se pokaže u što boljem svetlu i ne želi pobedu. Uveren sam da ćemo biti maksimalno motivisani i gladni da dokažemo kvalitet, ako je već neko posumnjao u dosadašnjem delui sezone."

Brašanac je istakao neefikasnost kao problem Partizana.

"Efikasnost je segment sa kojim kuburimo u prolećnom delu sezone i to je nekoliko puta značajno uticalo na samopouzdanje. Dešavalo se da igramo jako dobro, ali da lopta jednostavno neće u gol i tu je problem. Zato bi bilo sjajno da nas lopta i sreća ovoga puta poslušaju, posebno zbog toga što u mečevima sa Zvezdom ne dolazimo do mnogo prilika."

Brašanac veruje da njegov tim može prekine Zvezdinu seriju od 15 pobeda.

"Serija pobeda Crvene zvezde je za poštovanje. Ne pamtim ni da je Partizan u godinama osvajanja trofeja imao tako dug niz uspeha i zaista niko nije očekivao da neće napraviti kiks do derbija. Međutim, nismo opterećeni njihovim pobedama, gledamo sebe, uvereni smo da smo urpavo mi ekipa koja će da stane na put večitom rivalu."

Fudbaler Partizana je rekao da treba obratiti pažnju na sve segmente Zvezdine igre, a ne samo na pojedine igrače.

"Imaju najboljeg strelca u Ligi, ali nećemo motriti samo na jednog igrača. Tabela, forma i većina sličnih faktora ništa ne značeu večitom derbiju, jer po pravilu do uspeha dolazi tim koji je nadahnutiji, ili meč reši pojedinac jednim poptezom", rekao je Brašanac.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brašanac: Nije sve izgubljeno

Izvor: B92, 25.Apr.2014

Fudbaler Partizana Darko Brašanac izjavio je da šampionska trka još nije završena i da bi veliki korak unapred mogla biti eventualno pobeda u derbiju...U subotu od 19 časova u Humskoj se igra 146. večiti derbi u koji Crvena zvezda ulazi sa šest bodova više..."Sigurno je da nam nije lako. Računali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.