Brankica Stanković odbila komentar, burno i uz uvrede

Izvor: Beta, 02.Mar.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica Stanković odbila komentar, burno i uz uvrede

BEOGRAD, 2. marta 2015. (Beta) - Novinarka B92 Brankica Stanković burno je i uz uvrede u ponedeljak reagovala kada je novinar agencije Beta pozvao za komentar povodom saopštenja fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda koja se odnose na emisiju B92 "Reporter".

Pošto se novinar Bete predstavio, a pre nego što je postavio pitanje, Brankica Stanković počela je da viče i da govori kako on nije "novinar, već navijač" i kako nema komentar.

"Kad ja počnem da se bavim Betom... >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Treba da vas bude sramota. Zapamtila sam ti ime", istakla je Stankovićeva u telefonskom razgovoru s novinarom Bete Ivanom Petkovićem.

Ona je navela da su Zvezda i Partizan u saopštenjima "javno pozvali na linč" i da je trebalo da novinari prvo pozovu čelnike tih klubova, kao i Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Brankica Stanković je novinaru Bete rekla i to da mediji nije ni trebalo da objavljuju saopštenja Partizana i Zvezde, a na kraju razgovora ponovila: "Nećeš dobiti komentar".

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan ranije u ponedeljak su izdali saopštenja u kojima su naveli da su odbili da učestvuju u emisiji "Reporter" na televiziji B92.

U saopštenjima, koja su potpisali predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i generalni direktor Partizana Miloš Vazura, piše da autori emisije tendencioznim izveštavanjem žele da uruše srpski fudbal i sport uopšte.

Prva epizoda serijala "Reporter" biće emitovana u ponedeljak uveče od 20.30 na televiziji B92.

Iz B92 je najavljeno da će se emisija "Reporter", koju će pripremati novinari redakcije "Insajder", baviti "otkrivanjem raznih zloupotreba, korupcije i kriminala".

Zbog pretnji Brankici Stanković, povodom njenih ranijih emisija o malverzacijama u sportu, sud je 2013. godine osudio na uslovne kazne zatvora grupu navijača Partizana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužbe Stanković i Insajdera besmislene

Izvor: Politika, 02.Mar.2015

BEOGRAD - Novinarka beogradske TV B92 Brankica Stanković više puta je vređala Novinsku agenciju Beta i njenog novinara Ivana Petkovića da su korumpirani i neprofesionalni, a ti navodi ponovljeni su i u saopštenju redakcije emisije Insajder, čiji je Stankovićeva autor, koje je izdato povodom jedne...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.