Braća Espargaro na vrhu u Asenu

Izvor: B92, 26.Jun.2014, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Espargaro na vrhu u Asenu

Braća Espargaro Pol i Aleš ostvarili su najbolja vremena na prvim treninzima pred osmu trku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Holandije.

U centru pažnje na kraju dana našao se stariji od njih dvojice - Aleš, koji je zabeležio rekordan krug na stazi "Asen", u vremenu od 1:33.653 minuta.

Vozač NGM Forvard rejsinga bio je najbrži na drugom treningu, kada je dve desetinke iza sebe ostavio branioca titule Marka Markesa, dok je treći bio Dani Pedrosa na drugoj Repsol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hondi.

Pedrosa je bio još dve desetinke dalje, a potom su sledili Horhe Lorenco na Jamahi, vozač Pramak Dukatija Andrea Janone, odnosno Bredli Smit na Jamahi ekipe Teh 3 i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, koji su imali isto vreme. Mlađi od braće Espargaro tada je bio osmi, sedam i po desetinke iza starijeg brata, a ispred Štefana Bradla na LCR Hondi i vozača Dukatija Andree Dovicioza. Alvaro Bautista na Gresini Hondi jedini je preostali vozač koji je bio unutar sekunde od starijeg Espargara.

Tokom prepodneva, Pol Espargaro je ostvario vreme od 1:34.530 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na svog starijeg brata. Treći je tada bio Lorenco, samo 17 hiljaditinki iza, ispred Markesa, Smita, Rosija, Dovicioza, Pedrose, Bautiste i Bradla.

Treći slobodan trening u Asenu vozi se u petak od 9.55, dok je ćetvrti na programu u 13.30. Kvalifikacije su od 14.10, dok trka za Veliku nagradu Holandije startuje u subotu u 14 časova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MOTO GP – VELIKA NAGRADA HOLANDIJE (ASEN) SAMO NA SPORT KLUBU

Izvor: Beta OMS, 27.Jun.2014, 14:26

SK 3, SUBOTA, 28. JUN, 14 SATI, DIREKTAN PRENOS Jedina trka koja se vozi subotom i jedna od omiljenih destinacija za gledaoce širom Evrope je Velika nagrada Holandije u Asenu.Nije teško napraviti rezime dosadašnjeg dela sezone - sedam trka, isto toliko pobeda Marka Markeza. Poslednja u Kataloniji...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.