Borba do poslednjeg atoma snage: Ivana skače za dijamante u Cirihu

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba do poslednjeg atoma snage: Ivana skače za "dijamante" u Cirihu

Bliži se sam kraj serije najprestižnijih atletskih mitinga Dijamantska liga za ovu godinu, finale određenih disciplina održaće se u četvrtak na čuvenom Veltklase mitingu u Cirihu, a u našem centru pažnje biće skok u dalj i srpska rekorderka Ivana Španović.

Naša atletičarka je među odabranima koja su uopšte dobili poziv za učestvovanje na svakom od mitinga, a poziv je i više nego opravdala svojim odličnim nastupima.

Zahvaljujući rezultatima na prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet takmičenja, Španovićeva zauzima trenutno drugu poziciju sa ukupno osam bodova u generalnom plasmanu, prva je Amerikanka Tijana Bartoleta sa 12, a treća Eloiz Lesur sa sedam.

Pre samo dve nedelje Ivana je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu, a sada se ponovo vraća na stadion Letcingrun stadion, gde je očekuje još jedan veliki izazov, nakon što je u Stokholmu prošlog četvrtka na mitingu Dijamantske lige bila treća.

"Verujem da će se borba za pobednicu Dijamantske lige u skoku u dalj voditi između Amerikanke Bartolete, Francuskinje Lesur, aktuelne svetske šampionke Britni Ris kao i naše Ivane. Na startnim listama su i Nemice koje imaju odlične skokove ove godine, a nikako ne smemo da zaboravimo ni Dariju Klišinu. Ivana je vrlo motivisana i očekujem da se bori do poslednjeg atoma snage. Svaka od njih ima podjednake šanse i biće to vrlo uzbudljivo takmičenje", rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

Skok udalj na programu je u četvrtak od 17.55 časova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivana Španović, povratak u Cirih

Izvor: RTS, 27.Avg.2014

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestvuje na mitingu Dijamantske lige u Cirihu. Ovaj mitig će ujedno biti i finale određenih disciplina, među kojima je i skok udalj. Ivana trenutno zauzima drugu poziciju i ima šansu da bude pobednik takmičenja...Ivana Španović je među retkim atletičarkama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.