“Blic” saznaje: Platini nije tražio da se preispita kazna za Srbiju

Izvor: Blic, 18.Dec.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Blic” saznaje: Platini nije tražio da se preispita kazna za Srbiju

Predsednik UEFA Mišel Platini nije tražio da Disciplinska komisija ove organizacije ponovo odlučuje o kazni za Fudbalski savez Srbije u „slučaju Kruševac“, saznaje “Blic” u sedištu UEFA u Nionu.

Iako je UEFA prošlog četvrtka kaznila FSS sa 80.000 evra i igranjem jedne utakmice bez prisustva publike, dan posle odluke pojavila se informacija da je predsednik UEFA Mišel Platini lično tražio da se kazna preispita, jer smatra da nije dovoljno oštra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Neizvesnost i dalje traje, ali umirujuće vesti stižu iz Niona, gde nam je rečeno da ne postoje nikakvi novi momenti u ovom slučaju i da nije zatraženo preispitivanje odluke.

- Ne postoji nikakva zvanična niti nezvanična inicijativa predsednika Platinija, niti bilo kojeg drugog organa UEFA u kojoj se traži ponovno razmatranje odluke u “slučaju Kruševac”. Nemamo inofrmacije ni da je tako nešto u planu. Ipak, propisi UEFA su jasni, svako, pa i sama UEFA ima pravo da se žali na odluke Disciplinske komisije, a rok je tri dana od momenta kada je odluka dostavljena zainteresovanim stranama. Taj rok još nije istekao i teoretski je i dalje moguće uložiti žalbu - rekli su nam u pres službi UEFA.

Protiv Disciplinske komisije UEFA pobunio se i predsednik FIFA Sep Blater, ali je i on priznao da će posle donete odluke, bilo ko moći da promeni težinu kazne.

- Pričaću sa predsednikom UEFA, ali ne znam da li on ima ikakav uticaj na disciplinski komitet. Mislim da bi trebalo da se za diskriminaciju i rasizam dodeljuju izuzetno stroge kazne.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ne veruje da će se Mišel Platini mešati u odluke Disciplinske komisije UEFA.

Kazne u „slučaju Kruševac“

Andreja Milutinović, kondicioni trener - kazna od dve godine zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu Predrag Katić, pomoćni trener - kazna od dve godine zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu Aleksandar Pantić, igrač - obustavljen je disciplinski postupak protiv njega Ognjen Mudrinski, igrač - suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju Goran Čaušić, igrač - suspenzija na četiri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju Nikola Ninković, igrač - suspenzija na dve utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju Filip Malbašić, igrač - suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju Mlada reprezentacija Srbije će prvu narednu utakmicu kao domaćin u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2015. godine igrati bez prisustva gledalaca FS Srbije se kažnjava sa 80.000 evra Engleski savez nije novčano kažnjen, dok će fudbaler Stiven Kolker morati da propusti dva, a Tomas Ins jedan meč “Gordog Albiona“

Povezane vesti: Blateru se ne sviđa kazna za Srbiju, želi razgovor sa Platinijem UEFA razmišlja da se žali na sopstvenu odluku o kazni Srbiji?! Hrvatski mediji posle kazni za incidente u Kruševcu: Srbi, zahvalite se Platiniju Engleski savez i mediji besni na kaznu Srbiji: Bendtner je više platio zbog gaća Rio Ferdinand: Kakve su ovo kazne za rasizam u Kruševcu, UEFA mora da se šali!
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Platini nije tražio preispitivanje kazna za Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2012

Predsednik UEFA Mišel Platini nije tražio da Disciplinska komisija ove organizacije ponovo odlučuje o kazni za Fudbalski savez Srbije u "slučaju Kruševac“, saznaje “Blic” u sedištu UEFA u Nionu...Iako je UEFA prošlog četvrtka kaznila FSS sa 80.000 evra i igranjem jedne utakmice bez prisustva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.