Blater dao OSTAVKU!

Izvor: Mondo, 02.Jun.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater dao OSTAVKU!

Samo nekoliko dana nakon što je dobio peti mandat da vodi FIFA, Švajcarac Sep Blater se povukao!

Foto: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths

Kakav šok i veleobrt!

Samo nekoliko dana nakon što je peti put uzastopno izabran za predsednika Svetske fudbalske organizacije (FIFA), 79-godišnji Sep Blater je odlučio da se povuče sa tog mesta!

"Uskoro ću sazvati vanredni Konfres FIFA na kojem će biti izabran moj naslednik. Ja se neću kandidovati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Blater na konferenciji za novinare.

Iako je pre nekoliko dana bio čvrst u stavu da samo on, zapravo, može da vrati Fifi poljuljani ugled nakon novog korupcionaškog skandala, koji je doveo do hapšenja 14 visokih zvaničnika te organizacije, očigledno je da su se pojavili neki novi momenti.

Za sada baš nisu jasni razlozi ovakve njegove odluke.

"Moj novi mandat nisu podržali svi. Najvažniji mi je interes FIFA. Zato sam i doneo ovakvu odluku. Potrebno nam je ograničenje mandata i ovlašćenja. Za to sam se borio, za te promene, ali moji napori nisu dali rezultate, niti su ih cenili svi. Podrobno sam razmišljao o svojoj kandidaturi i o vremenu koje sam proveo u ulozi predsednika FIFA. Ovoj organizaciji, čudesnom svetu fudbala dao sam decenije života. Odlučio sam da se ponovo kandidujem, jer sam mislio da je to najbolje za fudbal. Ali, nisu svi mislili tako...", rekao je Blater.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.