Bin Hamam podneo žalbu

Izvor: RTS, 21.Nov.2011, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bin Hamam podneo žalbu

Mohamed bin Hamam podneo žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na suspenziju iz FIFA. Hamam je optužen da je davao mito funkcionerima FIFA sa Kariba, posle čega je doživotno suspendovan.

Bivši predsednik Fudbalske federacije Azije i kandidat za prvog čoveka Svetske fudbalske federacije (FIFA) Mohamed bin Hamam iz Katara podneo je danas žalbu na suspenziju iz FIFA, Sudu za sportsku arbitražu, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sud sa sedištem u Lozani.

FIFA je suspendovala Hamama u julu kada je Komitet za etiku utvrdio da je kriv za davanje mita funkcionerima FIFA sa Kariba tokom kandidovanja za predsednika Svetske fudbalske federacije.

Posle izbijanja skandala o davanju mita Hamam je povukao kandidaturu a novi mandat osvojio je Sep Blater.

Hamam je negirao optužbe a apelaciono telo FIFA odbilo je njegovu žalbu u septembru pa će Hamam sada na Sudu za sportsku arbitražu pokušati da ospori suspenziju.

Sud nije saopštio kada će održati saslušanje povodom žalbe a Hamam koji je suspendovan sa mesta predsednika Fudbalske federacije Azije nada se da će proces biti okončan do maja kada i zvnično mora biti izabran novi predsednik te organizacije.

Posle suspenzije funkcionera iz Katara privremeni predsednika azijske federacije je Kinez Žang Đilong.

Ukoliko ne pobedi u procesu Hamam će moći da se žali u sledećem stepenu Vrhovnom sudu Švajcarske, ali taj proces mogao bi da traje mesecima dok Hamam želi da se vrati na mesto predsednika azijske federacije pre izbora u maju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamam se žalio na suspenziju Sudu za sportsku arbitražu

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2011

Bivši predsednik Fudbalske federacije Azije i kandidat za prvog čoveka Svetske fudbalske federacije (FIFA) Mohamed bin Hamam iz Katara podneo je danas žalbu na suspenziju iz FIFA, Sudu za sportsku arbitražu, saopštio je sud sa sedištem u Lozani.

Nastavak na Sportske.net...

Bin Hamam traži pravdu u Lozani

Izvor: B92, 22.Nov.2011, 01:00

Bivši predsednik Fudbalske federacije Azije Mohamed bin Hamam iz Katara podneo je žalbu na suspenziju iz FIFA Sudu za sportsku arbitražu u Lozani...FIFA je suspendovala Hamama u julu kada je Komitet za etiku utvrdio da je kriv za davanje mita funkcionerima FIFA sa Kariba tokom kandidovanja za predsednika...

Nastavak na B92...

Blater pozvao predstavnike karipskih saveza

Izvor: Beta, 22.Nov.2011

CIRIH, 22. novembra 2011. (Beta-AP) - Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozvao je zvaničnike karipskih saveza da dodju u Cirih sledećeg meseca i da pomognu da se obnovi saradnja posle skandala zbog uzimanja mita...Fifa je kaznila 11 karipskih zvaničnika, ukorila pet i upozorila šest,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.